2020-08-05 14:17

Aşteptându-l pe Boldea

 |  21:00
Aşteptându-l pe Boldea

Deputatul Mihail Boldea este căutat nu numai de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, ci şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Reprezentanţii ambelor structuri judiciare i-au trimis citaţii pentru ieri, imediat după votul din Parlament pentru ridicarea imunităţii.

Ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.00, Mihail Boldea a primit o citaţie din partea DNA, documentul fiind lăsat în cutia poştală de către două persoane care nu au dorit să ofere detalii despre această citaţie. Un echipaj al poliţiei a mers, tot ieri, în jurul orei 10.00, la locuinţa deputatului Mihail Boldea. După zece minute, poliţiştii au ieşit din locuinţă, fără să fie însoţiţi de deputat, şi au refuzat să facă declaraţii presei.

Marţi, la câteva ore după ce parlamentarii din Camera Deputaţilor şi-au dat avizul pentru percheziţia, reţinerea şi arestarea deputatului, un poliţist s-a deplasat la domiciliul lui Boldea şi a lăsat o citaţie. Deputatul a fost citat la audieri la sediul DIICOT pentru ieri-dimineaţă.

Deşi s-a spus, ieri, că Boldea ar fi putut părăsi ţara, informaţia este dezminţită de sursele noastre parlamentare. Pe de altă parte, trebuie spus că o eventuală plecare a sa din România nu putea fi evitată de procurori, care aveau la dispoziţie instituţia obligării de a nu părăsi ţara şi a consemnului la frontieră. Anchetatorii au preferat să nu facă uz de acestea, pentru că nu ar mai fi putut cere arestarea parlamentarului. Potrivit procedurilor legale penale, nu pot fi dispuse două măsuri preventive pentru aceeaşi faptă, astfel că procurorii, dacă ar fi emis o ordonanţă cu interdicţia de a părăsi ţara, nu mai puteau să-l reţină şi nici să propună judecătorilor arestarea deputatului. Acum ei aşteaptă ca Boldea să răspundă citaţiei (mandatului de aducere pus în aplicare de poliţişti), după care, dacă nu se prezintă la audieri, pot cere arestarea sa în lipsă şi, implicit, urmărirea sa.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, cu 147 de voturi pentru, 17 voturi contra (patru voturi fiind anulate), solicitarea Parchetului General de percheziţie, reţinere şi arestare preventivă a deputatului Mihail Boldea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz