2020-04-09 05:02

Au fost aduşi în ţară cei şase ROMÂNI care au cerut să fie REPATRIAŢI de pe nava Diamond Princess

 |  09:44
Au fost aduşi în ţară cei şase ROMÂNI care au cerut să fie REPATRIAŢI de pe nava Diamond Princess

Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi sâmbătă dimineaţă în ţară. Aeronava militară C-27J Spartan cu care au fost aduşi în România este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalată o cameră specială de izolare. Cei şase români vor rămâne în carantină 14 zile, testele făcute înainte de îmbarcarea în avion la Tokyo fiind negative pentru infecţia cu coronavirus.

Potrivit Ministrerului Apărării Naţionale (MApN), o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta Bucureşti – Berlin şi retur, pentru aducerea în ţară a şase cetăţeni români repatriaţi din Japonia, potrivit News.ro.

Cei şase cetăţeni au fost transportaţi din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfăşurate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz şi a avut la bord o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti.

Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii a precizat că este vorba despre doi pasageri şi patru membri ai echipajului, ei fiind examinaţi medical înainte de îmbarcare, testaţi pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

"În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea lor de sănătate", arată MS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-22Parerea ta...

CORONA-VIRUS
22 Feb 2020

„Oamenii de știință au întrebat dacă puteți avea această infecție și nu vă puteți îmbolnăvi?" Răspunsul este aparent, da, a spus el.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine