2020-06-02 15:46

Augustin Lazăr îl CONTRAZICE pe Tudorel Toader: ”MANIPULAREA opiniei publice e frecvent folosită...”

 |  16:12
Augustin Lazăr îl CONTRAZICE pe Tudorel Toader: ”MANIPULAREA opiniei publice e frecvent folosită...”

În cadrul declarației de presă susținute la Parchetul General, Augustin Lazăr a prezentat cronologic schimbul de adrese cu Ministerul Justiției și cu CSM pe tema protocoalelor de cooperare încheiate cu SRI. Manipularea opiniei publice este frecvent folosită pentru destabilizarea activităţii procurorilor, iar Ministerul Public a acţionat în permanenţă transparent, în spiritul aflării adevărului, a declarat, luni, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

"Este un context în care manipularea opiniei publice este frecvent folosită ca instrument pentru destabilizarea activității procurorilor", a ținut să sublinieze Augustin Lazăr în debutul declarației de presă.

"Ministerul Public are misiunea de a asigura pe bază de probe aflarea adevărului. Pentru noi, pentru procurori, adevărul este valoarea cea mai de preț. Principiul aflării adevărului face parte din cultura noastră profesională. Ea este înscrisă în articolul 5 din Codul de Procedură Penală și este însușită organic de fiecare magistrat al Ministerului Public. În calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, consider și o chestiune de  onoare și o datorie profesională să clarific toate suspiciunile, toate speculațiile și interpretările false apărute, din păcate abundent, în spațiul public pe această temă", a adăugat Augustin Lazăr.

Procurorul general a decis astfel să facă public schimbul de adrese cu ministrul Justiției și cu CSM pe tema protocoalelor cu SRI. "Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni, adevărul este riguros, este concret, este neinterpretabil. Adevărul este unul singur", a spus Augustin Lazăr.

Vă reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat faptul că va începe procedura de evaluare a procurorului general. Astăzi, Toader a subliniat că decizia sa nu a venit "din senin", ci pentru că a observat că, treptat, Parchetul General s-a îndepărtat de la rolul constituțional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-27Parerea ta...

ANONIM
27 Aug 2018

CRACANEL.....minți ca un porc...
MA FACI SA RAD!
27 Aug 2018

Procurori, adevarul ,bla bla bla Fraze !Am vazut ce adevar aparati ,adevarul vostru jigodii naziste
ANONIM
27 Aug 2018

SICTIR CRACANEL....ALUPIUS
@MAFIA PSD
28 Aug 2018

PENTRU INCEPUT KK-TE IN GURA LUI MUMA-TA SI A COPIILOR TAI CARE SIGUR SUNT TOT NISTE IMBECILI GALAGIOSI CA TINE LA FEL SI MUIA E A VOASTRA ASA CA BUCURA-TIVA VOI DE EA GUNOAIELOR NAZISTE TRADATORI DE TARA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine