2019-07-20 13:06

Augustin Lazăr, REACȚIE după decizia Curții de Apel Alba Iulia privind REVOCAREA

 |  18:37
Augustin Lazăr, REACȚIE după decizia Curții de Apel Alba Iulia privind REVOCAREA

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat pentru HotNews că soluționarea dosarului în care cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie va fi un "test de independență" pentru justiția din România. Lazăr a reacționat astfel după decizia de marți a Curții de Apel Alba Iulia, care a decis strămutarea acestui dosar la Curtea de Apel București.

"Soluționarea acestui dosar va fi un test de maturitate și independență pentru justiția din România", a declarat pentru HotNews procurorul general.

Acțiunea în contencios administrativ prin care Augustin Lazăr cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie a fost deschisă în 2 noiembrie la instanţa din Alba Iulia, oraş în care Lazăr îşi are domiciliul. Lazăr a cerut şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii de revocare, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.   Augustin Lazăr argumentează că procedura declanşată de ministrul Justiţiei întruneşte elementele unei veritabile proceduri disciplinare, punând în discuţie modul în care un procuror şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.   Tudorel Toader a anunţat în 24 octombrie declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. Ministrul Justiţiei a enumerat 20 de puncte privind activitatea procurorului general, între care probleme grave de comportament şi comunicare publică, probleme grave de management, lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii, discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului, contestarea deciziilor Curţii Constituţionale, modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-27Parerea ta...

ANONIM
27 Noi 2018

CRACANEL a luat.o in barba de la Alba ( se pare ca nu vor sa isi păteze constiinta dupa tot ce au facut cu sterpul)si acum pune presiune pe CAB cu " testul de independenta" DAR PANA ACUM ACEASTA JAVRA A FOST INDEPENDENTA ????
ANONIM
28 Noi 2018

Deci , opinați că la nivelul Ministerului Public, evaluarea ministrului de la justiție referitoare la activitatea procurorilor, nu ar putea avea ca obiectiv decât modul în care procurorii au realizat obiectivele despre funcționarea justiției din programele politice votate de alegători ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray