2019-07-16 07:44

Augustin Lazăr, REPLICĂ dură pentru Carmen Dan și Liviu Dragnea: ”Procurorii sunt IMPARȚIALI și independenți”

 |  20:51
Augustin Lazăr, REPLICĂ dură pentru Carmen Dan și Liviu Dragnea: ”Procurorii sunt IMPARȚIALI și independenți”

Parchetul General vine cu precizări după ce, luni dimineață, Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că punerea sub acuzare a șefilor Jandarmeriei în dosarul privind violențele din 10 august reprezintă o încercare a Procurorului General, Augustin Lazăr, de a intimida Jandarmeria, o instituție fundamentală a statului român.

Lazăr dă asigurări că ancheta este imparțială și independentă de orice ingerințe externe, iar procurorii care se ocupă de caz sunt profesioniști, imparțiali și beneficiază de resursele necesare, astfel încât să soluționeze cazul într-un termen rezonabil.

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, asigură opinia publică asupra faptului că procurorii Secției parchetelor militare efectuează o anchetă imparțială, efectivă și independentă de orice ingerințe externe. Totodată, procurorul general al PÎCCJ dorește să transmită un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor de caz, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea dosarelor într-un termen rezonabil, cu respectarea principiilor legalității, prezumției de nevinovăție și aflării adevărului”, a transmis Parchetul General, printr-un comunicat.

”Nu văd în această acțiune decât o altă acțiune de intimidare a unei instituții fundamentale a statului, și anume Jandarmeria Română, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice. Nu cu mult timp în urmă procurorul general lansa o declarație în spațiul public, referindu-se la faptul că procurorii au acces îngreunat la documentele pe care trebuie să le analizeze. (...) Cred că n-ar mai fi făcut această declarație, dacă ar fi făcut efortul minim de a deschide Legea 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate în care se vorbește foarte clar despre accesul neîngrădit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate, secret de serviciu sau secret de stat. Există o presiune prin care un şef de stat îi trasează Procurorului General nişte sarcini”, declarase Carmen Dan, luni dimineață.

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ancheta Parchetului General este o încercare de intimidare a Jandarmeriei. La finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD de luni, acesta a susținut că el și colegii săi au decis să transmită ”un mesaj de susținere pentru Jandarmerie și celelalte instituții care au intervenit pe 10 august în fața unor atacuri violente îndreptate împotriva lor”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-24Parerea ta...

ANONIM
24 Sep 2018

Dacă sunt corecți și imparțiali.....iti doresc multa sanatate ....dacă nu sa se aleaga praful de tine si de neamul tau....sa ardeti in focuri ca la COLECTIV....ca tot ati reusit sa aflati vinovatii
MAFIA PSD
25 Sep 2018

D-le Lazar urgentati si anchetele REVOLUTIEI SI MINERIADEI DIN '90 UNDE ACEASI CRIMINALI DIN MAFIA PSD AU UCIS SI DISTRUS FAMILII INTREGI. CRIMINALUL ILICI ILIESCU MENTORUL MAFIEI PSD ESTE INCA IN LIBERTATE. URGENTATI SI JANDARMERIADA DIN 10 AUGUSTUNDE UN ALT PSIHOPAT (draknea) PSD A ORDONAT MERCENARILOR MAFIEI GAZAREA OAMENILOR SI COPIILOR CARE PROTESTAU PASNIC. FACETI LUMINA SI IN CAZUL COLECTIV CARE S-A INTAMPLAT TOT IN GUVERNAREA MAFIOTA PONTA PSD SI UNDEMINISTRUL SANATATII INCOMPETENTUL BANICIOIU PSD NU A PERMIS TRIMITEREA DE URGENTA ACELOR ARSI IN STRAINATATE. MAFIA PSD - UCIDE.
JUDEX
25 Sep 2018

Tovu'taica lazar, i-mai mergi mate-n penzie Bolshevik antic, vechi si prajit !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray