2020-07-07 03:48

Augustin Lazăr se PLÂNGE de banii alocați Ministerului Public: ”Vom fi în imposibilitatea de a îndeplini obiectivele”

 |  18:41
Augustin Lazăr se PLÂNGE de banii alocați Ministerului Public: ”Vom fi în imposibilitatea de a îndeplini obiectivele”

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, luni, în comisiile juridice ale Parlamentului,că bugetul prevăzut în proiect nu asigură funcţionarea Ministerului Public. El a cerut suplimentarea bugetului, însă propunerea a fost refuzată de preşedintele Comisiei, pe motiv că nu a fost trimisă în termen.

„Din păcate propunerile de buget ale ordonatorului principal de credite al Ministerului Public nu au fost împărtăţite, ele fiind reevaluate în minus de Ministerul de Finanţe. Din păcate în această situaşie vom fi imposibilitate de a îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public, astfel cum avem aceste resurse la dispoziţie. Pentru aceasta noi am formulat câteva amendamente pe care vă rugăm să le aprobaţi, prin care să aveţi în vedere că noi am încadrat începând cu 1 ianuarie 2019 66 auditori de justiţie, 25 de procurori numiţi, 18 specialişti, 9 grefieri, de asemenea, în cadrul Ministerului Public funcţionează os ecţie de investigare a infracţiunilor din justiţie care a primit o clădire nouă, căreia trebuie să îi achităm chirii, să îi facem îmbunătăţiri, să o dotăm cu echipamente, pentru ca ea să poată funcţiona. (...). Aş dori să precizez că la capitolul bunuri şi servicii noi am propus un amemdament de 19 mii 805 mii lei având în vedere că au crescut nevoile de expertize judiciare, contabile, criminalistice, care impun mai mari cheltuieli pentru înffăptuirea actelor de justiţie. Pentru acestea vă rugăm să ne aprobaţi amendamentele solicitate”, a declarat Augustin Lazăr, în şedinţa comună a comisiilor juridice ale Parlamentului, transmite Mediafax.

Potrivit proiectului de buget pe 2019, Ministerul Public primeşte în 2019 o sumă în valoare de 1,32 miliarde de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-11Parerea ta...

ANONIM
11 Feb 2019

Porkarul dublu condamnat penal baga bete in roate justitiei pentru a se salva de puscarie. Dupa ce a furat banii de hrana a copiilor orfani din TeleMorman ( de prosti ) draknea e disperat ca va merge la Jilava si taie banii parchetelor .Nu scapi gunoi bolsevic de puscarie nici in gaurade sarpe. Vierme rosu imputzit.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz