2019-07-15 21:46

Augustin Lazăr: Secţia de investigare a magistraţilor va prelua aproximativ 1.400 de dosare

 |  12:35
Augustin Lazăr: Secţia de investigare a magistraţilor va prelua aproximativ 1.400 de dosare

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că Secţia de investigare a magistraţilor va prelua de la alte parchete aproximativ 1.400 de dosare.

"Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, secţia păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane.

Dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la acestă dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie", a anunţat Biroul de informare şi relaţii publice al Ministerului Public.

"Circa 1.400 de dosare. Este un volum important de dosare şi astăzi va începe activitatea", a spus Augustin Lazăr, la sediul Parchetului General.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi începe marţi activitatea.

Potrivit unor surse judiciare, Adina Florea a fost propusă pentru funcţia de procuror-şef adjunct al acestei secţii, propunerea fiind făcută de procurorul-şef al secţiei, Florena Esther Sterschi, care a trimis o solicitare în acest sens către CSM.

Citeşte şi: Secţia pentru anchetarea magistraţilor îşi începe marţi activitatea. Adina Florea, propusă procuror-şef adjunct

Alături de Florena Esther Sterschi şi Adina Florea, în cadrul Secţiei mai lucrează alţi trei procurori - Codruţa Simona Chindea, Sorin Iaşinovschi şi Magdalena Olteanu.

Pe 10 octombrie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, urmare a intrării în vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi care prevede înfiinţarea acestei secţii speciale.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara la momentul adoptării OUG că Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie va prelua de la DNA dosarele în curs, dar şi dosarele soluţionate, care îi vizează pe magistraţi.

"Din momentul publicării în Monitorul Oficial, din momentul intrării în vigoare a ordonanţei, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va funcţiona Secţia, are un termen în care să asigure buna desfăşurare a activităţii, adică spaţiile necesare, personalul auxiliar, personalul de specialitate şi, sigur, aparatura şi cele necesare desfăşurării activităţii", afirma Tudorel Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-23Parerea ta...

ALUNELU
23 Oct 2018

Din 7000 de magistrați , 1400 de dosare penale, nu sînt cam multe ???? Curios , foarte curios , nu ți se pare , dragă plebe??? Ăștia fac mișto de noi.!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray