2019-11-15 18:32

Augustin LAZĂR solicită daune morale de 1 LEU de la Ministerul JUSTIȚIEI

 |  14:26
Augustin LAZĂR solicită daune morale de 1 LEU de la Ministerul JUSTIȚIEI

Augustin Lazăr solicită daune morale de 1 leu şi obligarea Ministerului Justiţiei de a publica pe site-ul propriu un comunicat în care să îşi ceară scuze public pentru ceea ce scrie în raportul privind activitatea sa managerială, potrivit unei acţiuni depuse, marţi, la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia.

Totodată, ca urmare a publicării decretului privind eliberarea, începând cu 27 aprilie, din funcţia de procuror general ca urmare a pensionării, avocatul lui Augustin Lazăr, Ovidiu Podaru, a apreciat, la termenul de marţi, că cererea de suspendare a procedurii de revocare, acţiune demarată de ministrul Justiţiei în octombrie anul trecut, a rămas fără obiect. „S-a publicat vineri în Monitorul Oficial decretul de eliberare din funcţie a domnului procuror general, ca urmare a pensionării şi, prin urmare, cererea de suspendare a rămas fără obiect, în sensul că nu mai avem ce să suspendăm. Dacă domnul preşedinte Iohannis a emis decretul de eliberare din funcţie, nu mai are cum să-l emită pe ăla de revocare din funcţie, ca urmare a propunerii", a explicat, la finalul şedinţei de judecată, avocatul lui Lazăr, potrivit Agerpres. Pe de altă parte, Ovidiu Podaru a precizat că a formulat la instanţa din Alba Iulia o acţiune în anulare, în sensul că, referitor la ceea ce scrie în raport, opinează că este „ilegal" şi „neadevărat". „Aici nu mai e vorba de lipsă de interes, pentru că, în subsidiar, am solicitat, e vorba de repararea adusă reputaţiei profesionale a dânsului, daune morale de 1 leu, respectiv obligarea Ministerului de a publica un comunicat pe site-ul propriu prin care să-şi ceară scuze pentru ceea ce scrie în raport", a declarat avocatul. El a susţinut că „nu stă nimic în picioare" din raport. „Am făcut acţiune în anulare, dar de suspendat nu mai aveam ce să suspendăm", a conchis avocatul. Pe 2 noiembrie 2018, procurorul general a depus la CA Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, demarată în octombrie, de ministrul Justiţiei. Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

FELICITARI D-LE LAZAR..
23 Apr 2019

D-le Lazar trebuia sa cereti daune morale de milioane borfasului tuDorel si jegurilor din haznaua3 urât mirositoare plina de gaze intestinale. Felicitari pentru modul cum a-ti luptat cu deșeurile mafiei psd si slugile nespalate ale puscariasului felx , turnator la secu si HOT NATIONAL DIN BANII STATULUI ROMAN.
LA BULAU LAZARE
23 Apr 2019

Dupa ce ca este tortionar, mai este si nemernic!
ANONIM
24 Apr 2019

CRACANEL....iti doresc multa căldura de paști si un frigider plin cu carniță...moale
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray