2020-08-06 04:54

Augustin Zegrean face LUMINĂ în decizia CCR: ”Premierul trebuie să meargă în Parlament”

 |  22:16
Augustin Zegrean face LUMINĂ în decizia CCR: ”Premierul trebuie să meargă în Parlament”

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară votul pentru remaniere, deoarece s-a schimbat compoziția politică a Guvernului.

El explică, pentru HotNews.ro, că, deși miniștrii propuși de premier sunt încă membri ALDE, ei nu „aduc partidul cu ei la guvernare”, de vreme ce formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din echipa de la Palatul Victoria. „Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare”, a spus el.

„ALDE ca partid a plecat de la Guvernare. Nu poți să spui că au fost susținuți de ALDE, pentru că ALDE strigă pe toate cărările că nu mai susține Guvernul. Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare. Atunci nu se îndeplinește condiția prevăzută de articolul 85 referitoare la schimbarea compoziției politice a guvernului. Și președintele va putea spune iar: mergeți la Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să vă aprobe în situația asta. Vă spuneam că ALDE trâmbițează peste tot că nu susține guvernul. Chiar dacă aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt încă membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la Guvernare. Dna prim-ministru trebuie să meargă la Parlament să obțină aprobare pentru această remaniere, pentru că ea presupune schimbarea compoziției politice a Guvernului”, a declarat, pentru HotNews.ro, Augustin Zegrean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-18

In legatura cu acest articol...

Tăriceanu amenință Guvernul Dăncilă: ”E ILEGITIM și ilegal!”

Președintele Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru premier: ”Doamnă, POFTIȚI de îndată în Parlament pentru votul de încredere!”

Premierul Dăncilă REACȚIONEAZĂ la decizia CCR: ”Președintele Iohannis a încălcat Constituția!”

CCR i-a dat parțial dreptate lui DĂNCILĂ, în conflictul constituțional cu IOHANNIS. Președintele, obligat să numească miniștrii INTERIMARI. Premierul va trebui să vină în Parlament pentru REMANIERE
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Sep 2019

sa introducem o noua lege ca la americani-PEDEAPSA CU MOARTEA CINE NU RESpECTA CoNSTiTUTiA-impuscati florareasa la Targoviste la zid ca sa sparga seminte cu Elena ceausescu pe lumea ailalta
PROSTUL CU DIPLOMA SI DOCTORAT
18 Sep 2019

Este o explicație clara și frumoasa ca pentru copii de clasa a I -a . Explicat elegant pentru fiecare membru de partid al PSD-lui .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz