2020-07-11 12:11

Autoritatea de Supraveghere Financiară stă pe un butoi de pulbere. COTAR îl propune pe senatorul Daniel Zamfir la conducerea instituției

 |  10:08
Autoritatea de Supraveghere Financiară stă pe un butoi de pulbere. COTAR îl propune pe senatorul Daniel Zamfir la conducerea instituției

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) reiterează solicitarea către Parlamentul României, de a destitui Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi de a numi o nouă structură de conducere, în frunte cu actualul senator Daniel Zamfir, persoană care a dovedit că se află de partea consumatorilor ce au reclamat în nenumărate rânduri practicile abuzive ale firmelor de asigurări din România.

Reprezentanţii COTAR susţin că vor continua toate formele de protest demarate până când actualul Consiliu al ASF va fi destituit de către Parlament, deoarece mulţi dintre membrii acestuia se află în conflict de interese şi sunt incapabili să disciplineze piaţa financiară nebancară din ţara noastră.

În reiterarea opiniei exprimată în urmă cu zece zile, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR susţine: "Rugăm factorii decidenţi din Parlamentul României să lase jocurile politice de-o parte, să renunţe în a tranzacţiona funcţii atât de importante, pentru că industriile afectate în anii de nefuncţionare a ASF, nu mai pot suporta alte experimente cu persoane numite exclusiv în baza unor negocieri politice. Halul în care a decăzut ASF este cauzat de exact aceste trocuri politice, din care au rezultat personajele total nepotrivite care conduc astăzi această instituţie anti-consumator şi cărora le cerem demisia de mai bine de două luni". Reprezentantul COTAR precizează că este nevoie acută de o resetare de sistem în cadrul ASF, instituţie care pare că şi-a pierdut busola şi s-a transformat într-una care apără interesele unor companii şi unor persoane care sunt în conflict cu legislaţia în vigoare.

Alături de COTAR, resetarea ASF este susţinută de încă şapte organizaţii: APCONS - Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor, AURSF - Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, ACLIDER - Asociaţia Constatatorilor şi Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere, APRD - Asociaţia Profesioniştilor în Regularizarea Daunelor, EAI - Asociaţia Expert Auto Independent, FSAB - Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, PRBAR - Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz