2020-04-05 09:55

Autoritățile anunță noi măsuri pentru prevenirea extinderii coronavirusului în România

 |  13:28
Autoritățile anunță noi măsuri pentru prevenirea extinderii coronavirusului în România

O nouă ședință de urgență s-a desfășurat miercuri dimineață, la finalul acesteia fiind anunțate cele mai recente decizii.

Hotărârea luată de autorități are șase puncte, după cum urmează:

1. Suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuției medicamentelor și materialelor medicale. Lista de medicamente va fi stabilită de Ministerul Sănătății.

2. Decalarea programului de lucru la firmele cu peste 99 de angajați.

Instituțiile publice care nu pot aplica acestor reguli vor căuta alte soluții pentru a evita ca angajații lor să folosească transportul în comun sau zonele aglomerate.

 Pentru sectorul privat este o recomandare, pentru cel public este obligatorie!

3. Restricționarea activităților în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane până pe 31 martie cu posibilitatea de prelungire.

Este vorba despre teatre, săli de cinema și orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis.

5. Sistarea activităților cu public pentru muzee, până în 31 martie cu posibilitatea de prelungire.

6. Recomandarea suspendării activității didactice din învățământul superior până pe 31 martie. Cursurile vor fi ținute online.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a făcut o serie de declarații, legate de situația actualizată în țară:

„În acest moment, Ministerul Sănătății poate confirma 31 de persoane cu coronavirus din 1200 de teste. În acest moment la Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, București, Craiova sunt centre unde se pot face aceste testări. Nu ducem lipsuri nici de kit-uri, nici de profesioniști”, a declarat Nelu Tătaru.

„În primele două scenarii ne-am axat pe prevenție. Aceste două scenarii încep să se extindă. Țin să menționez că s-a decis extinderea zonelor roșii în Franța și Madrid și zonele galbene la tot ce înseamnă restul de Franța, Germania și Spania. Vor fi introduși în izolare la domiciliu cei care se întorc din aceste zone.

În planul MS se mai află și reglementări ce țin de echipamentele de protecție. Avem în timp real stocurile aflate la spitalele județene. Stocuri pentru medicamente, pentru echipamentele de protecție. S-a reluat producția de materii prime din China”, a mai declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine