2019-10-14 13:44

UPDATE: AVALANȘĂ în Munții Călimani: trei persoane, surprinse de nămeți. Doi oameni au MURIT

 |  19:42
UPDATE: AVALANȘĂ în Munții Călimani: trei persoane, surprinse de nămeți. Doi oameni au MURIT

O avalanșă în Munții Călimani a surprins, vineri, trei persoane, dintre care doi pompieri, acestea fiind căutate de echipele de salvare, a declarat șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.

UPDATE: Medicii au declarat decesul celei de a doua persoane găsită de salvatori, victimă a avalanșei din Călimani, după ce, timp de oră, s-au executat manevrele de resuscitare.

Se continuă căutările pentru cea de-a treia persoană, după ce, anterior, o persoană dintre cele surprinse de avalanșa de vineri din Călimani a fost găsită, a declarat, pentru AGERPRES, șeful ISU Suceava, Ion Burlui.

Cele trei persoane participaseră la o acțiune de amplasare a unui steag tricolor în Munții Călimani, de Ziua Națională.

Potrivit șefului ISU Suceava, la acțiunea de căutare-salvare a celor trei persoane, una dintre acestea fiind femeie, participă câteva zeci de persoane, salvamontiști, jandarmi montani, pompieri și câinele de căutare și salvare.

Potrivit lui Burlui, cei doi pompieri care au participat la acțiunea umanitară sunt de la Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei.

Steagul tricolor este înălțat de salvamontiștii din Vatra Dornei pe cele patru vârfuri ce delimitează Țara Dornelor, Pietrosul Călimani, Omu Suhard, Pietrosul Bistriței și Giumalău, în fiecare an, din 2013.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray