2019-08-17 14:25

Avertizare COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii pentru vineri, în 32 de judeţe

 |  16:02
Avertizare COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii pentru vineri, în 32 de judeţe

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină pentru cea mai mare parte a ţării, respectiv pentru 32 de judeţe, începând de vineri, de la ora 6.00, până la ora 23.00.

Conform avertizării cod galben emise joi de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pe parcursul zilei de vineri vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, în cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei. Avertizarea vizează 32 de judeţe.

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40- 50 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în a doua parte a zilei de joi, în zonele de deal şi de munte, în sudul şi în nord-vestul ţării şi pe arii mai restrânse în rest.

De asemenea, de vineri de la ora 16.00 şi până sâmbătă la ora 10.00 va fi în vigoare o informare meteorologică. În acest interval, în Muntenia, Dobrogea şi în sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă de peste 25-35 l/mp.

Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă va continua să plouă local însemnat cantitativ şi în centrul şi în nord-estul ţării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray