2020-02-22 12:25

Avocata Alinei Bica, trimisă în judecată

 |  17:06
Avocata Alinei Bica, trimisă în judecată

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri, fiind acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat şi l-a trimis să o reprezinte la DNA şi DIICOT, scrie News.ro.

Laura Vicol va fi judecată de Curtea de Apel Bucureşti, faptele pentru care este acuzată de procurorii DNA fiind favorizarea făptuitorului,  fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (33 acte materiale) şi complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Niculae Learciu, acuzat de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi uz de fals, în formă continuată.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Cătălina Vicol, deşi cunoştea că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziţie împuterniciri avocaţiale care i-au permis să îndeplinească unele sarcini şi activităţi specifice acestei profesii, şi anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

În cursul lunii martie 2015, Laura Vicol, apărător ales al inculpatei Georgia Ioana Deaconu, aflată în arest preventiv, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa-numitul "Barou constituţional”, l-a desemnat să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA.

În acest mod, susţin procurorii, Laura Vicol "a creat condiţiile ca desfăşurarea urmăririi penale să fie îngreunată prin imposibilitatea folosirii unor probe, despre care s-ar fi putut susţine că au fost obţinute nelegal, riscând chiar declararea nulităţii fazei de urmărire penală în întregul ei, din cauza nerespectării dreptului la apărare, împrejurare care ar fi putut fi constatată ori invocată, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală".

De asemenea, pentru a-i facilita lui Niculae Learciu accesul în Arestul Poliţiei Capitalei, Laura Vicol a emis şi i-a dat acestuia 33 de împuterniciri avocaţiale, în care a menţionat, în mod neadevărat, că acesta ar deţine calitatea de avocat al unei anumite persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine