2020-02-23 04:31

Avocaţii unor interlopi, mafioţi imobiliari, anchetaţi de DIICOT

 |  18:54
Avocaţii unor interlopi, mafioţi imobiliari, anchetaţi de DIICOT

SeverTeodorescu este unul dintre avocaţii Baroului Bucureşti implicaţi în reţeaua deescroci imobiliari aflată în atenţia procurorilor Direcţiei de Investigare aInfracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism. Al doilea avocatînvinuit în acest dosar este Alecu Sichitiu, fostul apărător al lui Cătălin Mavriche,ucigaşul interlopului „Caiac”.

ProcuroriiDIICOT au început audierile în această dimineaţă, fiind aduse pentru a dadeclaraţii 45 de persoane faţă de care urmează a se stabili gradul de implicareîn reţeaua de înşelăciuni imobiliare şi măsurile ce se vor lua asupra lor,respectiv reţinere, arestare sau inculpare. Audierile au început după ceprocurorii au descins în diferite zone ale Capitalei pentru a face 47 de percheziţiidomiciliare.

Alăturide Sever Teodorescu, la audieri au mai fost adus un arhivar-şef şi un funcţionarde la Serviciul Carte Funciară Sector 1, precum şi un director de bancă. Aldoilea avocat învinuit este Alecu Sichitiu, fostul apărător al lui CătălinMavriche, ucigaşul interlopului craiovean Mihai Pârvu, zis Caiac, condamnat la25 de ani de închisoare. Toţi sunt cercetaţi pentru constituire a unui grupinfracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Procuroriicercetează şi un poliţist

Procuroriiau audiat, ieri, şi pe victimele escrocilor. Una dintre acestea, Daniel Gâdescu,a cumpărat, în 2008, un apartament de la membrii grupării. El a declaratpresei, la ieşirea de la audieri, că s-a trezit cu forţele de intervenţie lauşă şi le-a spus procurorilor că nu şi-a dat seama nici un moment că acteleapartamentului pe care l-a cumpărat sunt falsificate, menţionând că a fost altreilea cumpărător al acelui imobil, informează Mediafax. El a precizat că aplătit 110.000 de euro pentru acel apartament, pe care l-a găsit princunoştinţe, şi că s-a constituit parte civilă în acest dosar. Bărbatul a maispus că are o firmă care se ocupă de schimb valutar şi că a preferat să cautesingur casă pentru a nu plăti comision la agenţia imobiliară.

Printrecei cercetaţi se află şi un poliţist, potrivit unor surse judiciare. Potrivitprocurorilor DIICOT, "membrii grupului infracţional organizat au indus îneroare, prin utilizarea de mijloace frauduloase, mai multe părţi vătămate, cuprilejul înstrăinării unor imobile care nu le aparţineau. Modalitatea deacţionare a grupării consta în identificarea de imobile situate în Bucureşti -terenuri cu/fără construcţie aferentă, nelocuite şi aflate în stare deconservare ori aflate în paragină şi întocmirea în fals de înscrisuri - titluride proprietate, certificate de moştenitor sau diverse alte acte notariale,precum şi acte de identitate, cu complicitatea unor funcţionari din cadrulinstituţiilor statului cu atribuţii în domeniul cadastrului şi publicităţiiimobiliare, precum şi a unor persoane care aveau cunoştinţe de specialitate îndomeniul confecţionării de ştampile şi alte însemne".

Învinuiţiifoloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelorinteresate de investiţii imobiliare, precum şi a reprezentanţilor birourilornotariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vedereaobţinerii unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept să aibăcunoştinţă despre acest fapt, au precizat procurorii. Membrii grupării aureuşit astfel inducerea în eroare a mai multor persoane, prejudiciul fiindestimat până în prezent la 980.000 de euro.

Prejudiciude peste un milion de euro

Membriigrupării infracţionale audiaţi la DIICOT au înşelat cel puţin zece persoane,cărora le-au vândut, cu acte false, terenuri şi imobile pentru sume între100.000 şi 400.000 de euro, prejudiciul fiind estimat până în prezent la pesteun milion de euro. Gruparea era formată din 25 de membri, fiecare cu roluriprestabilite în desfăşurarea activităţii infracţioanle, unii ocupându-se derecrutarea altor membri. Membrii grupului infracţional, constituit în perioada2008-2010, întocmeau acte false de proprietate pentru terenuri şi clădirinelocuite sau aflate în degradare, apoi identificau "potenţiali clienţi",cărora le vindeau, fără să fie, de fapt, adevăraţii proprietari ai imobilelor.

Cauzaa fost instrumentată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti,împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a CrimeiOrganizate Bucureşti şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie"Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei. Suportul tehnic al operaţiunii a fostasigurat de către Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Şpagă de 30.000 de euro. Sever Teodorescu a fost arestat, anul trecut, pentrutrafic de influenţă

SeverTeodorescu, avocatul clanului Geamănu, a fost arestat, la începutul luniiseptembrie a anului trecut, pentru trafic de influenţă, de procurorii DNA Galaţi.El era acuzat că a pretins de la o persoană, arestată preventiv, 30.000 de europentru a interveni pe lângă judecători să îl elibereze.

PotrivitDNA Galaţi, în perioada mai-noiembrie, Sever Teodorescu, în calitate de avocat,a pretins de la denunţător, Georgeta Crăiţa, aflată în arest preventiv, 30.000de euro. În schimbul banilor, avocatul a promis că va interveni pe lângămagistraţii care îi judecau dosarul acesteia pentru a o elibera din arest. Dinbanii pretinşi, avocatul a primit 1.000 de lei şi 500 de euro. Sever Teodorescua fost prins în flagrant delict, pe 5 noiembrie, când primea 5.000 de euro.

Acestaa declarat, la şedinţa în care se judeca recursul la mandatul său, în faţamagistraţilor instanţei supreme, că procurorii DNA i-ar fi propus să oamintească pe judecătoarea Lidia Bărbulescu, preşedintele interimar al instanţeisupreme, ca fiind unul dintre magistraţii pe lângă care acesta urma săintervină, în schimbul judecării sale în stare de libertate. “Procurorul Gheorghe Ivan mi-a spus că dacă o dau pe doamna Lidia Bărbulescu,eu pot să mă judec liber”, a declarat avocatul Sever Teodorescu. Acesta a spus că le-a explicat procurorilor că nu a luat legătura niciodatăcu vreun magistrat de la Înalta Curte sau de la Curtea de Apel Galaţi.Teodorescu a arătat că sumele despre care DNA susţine că le-ar fi primit pentrua interveni pe lângă judecători în scopul eliberării din arest a persoanei carea formulat denunţul reprezentau, de fapt, onorariul său de avocat. “Nu recunoscsăvârşireafaptei şi precizez că nu i-am făcut nici o promisiune denunţătoarei în sensulde a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Galaţi sau de la Curtea Supremă, în scopulde a obţine punerea acesteia în libertate. Sumele de 5.000 de euro, respectiv10.000 de euro despre care s-a susţinut că le-aş fi pretins de la denunţătoareîn scopul eliberării, le-am pretins în calitate de apărător al acesteia. Cuprivire la ultima sumă de 10.000 de euro, aceasta reprezenta atuul meu caapărător, respectiv nu am vrut să-i aduc la cunoştinţă inculpatei că în faţainstanţei de control judiciar urma să mă folosesc de o decizie a SecţiilorUnite ale Curţii Supreme”, a declarat în faţa instanţei de recurs avocatulSever Teodorescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26

Mai multe imagini:
Avocaţii unor interlopi, mafioţi imobiliari, anchetaţi de DIICOT
zoom
Avocaţii unor interlopi, mafioţi imobiliari, anchetaţi de DIICOT
zoom
Parerea ta...

JJ
03 Sep 2010

Este ciudat ca nu sunt inclusi si notari !fara ei nu se pot autentifica actele.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine