2020-07-02 13:42

Avocatul Elenei UDREA e categoric: „Șansele de EXTRĂDARE sunt ZERO!”. Ce spune despre situația Alinei BICA

 |  12:42
Avocatul Elenei UDREA e categoric: „Șansele de EXTRĂDARE sunt ZERO!”. Ce spune despre situația Alinei BICA

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, spune că şansele ca aceasta şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa sunt "zero", adăugând că, în cazul fostului ministru, intervine legislaţia pentru protecţia drepturilor copilului, informează News.ro.

El a explicat că fiica Elenei Udrea, aflată acum în grija bunicii şi a tatălui ei, este cetăţean costarican, iar legea de acolo interzice separarea copilului de părinţii săi. Referitor la Alina Bica, el a spus că infracţiunea pentru care a fost condamnată nu are corespondent în legislaţia din Costa Rica.

"Este posibil să se dispună şi o măsură preventivă pe perioada soluţionări cererii de extrădare, dar sperăm ca această măsură să fie doar una de supraveghere. Va fi luată în discuţie şi această cerere (de azil - n.r.), nu ştiu dacă aceeaşi instanţă va soluţiona cererea", a declarat, joi, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Întrebat ce şanse sunt ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa, avocatul a spus: "După opinia mea, care e o opinie personală, şansele sunt zero. Am foarte multe argumente".

De asemenea, întrebat dacă Elena Udrea are drepturi speciale pentru că este mamă, el a spus că este vorba despre drepturile copilului.

"Drepturile se referă la drepturile de protecţie a copilului pentru că fiica Elenei Udrea este cetăţean costarican, iar legea de protecţia a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinţii ei. De aceasta vă spuneam că şansele sunt zero. Iar în privinţa Alinei Bica, din câte ştiu eu, condamnată fiind pentru o infracţiune de favorizarea făptuitorului, infractorului, ştiu că această infracţiune nu-şi are corespondent în legislaţia din Costa Rica şi ca atare nu poate fi pusă în aplicare, este chiar şi o prevedere în convenţia internaţională semnată de Costa Rica", a explicat el.

Referitor la fetiţa Elenei Udrea, avocatul a spus că "în acest moment se află în grija bunicii ei, mama doamnei Elena Udrea, şi în grija tatălui fetiţei, domnul Adrian Alexandrov, la domiciliul lor din Costa Rica".

Întrebat de ce acum au fost reţinute cele două, avocatul a spus: "Asta este cea mai bună întrebare, am să mă abţin să dau un răspuns".

Poliţia Română a anunţat, joi dimineaţă, reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica, în Costa Rica, în urma schimbului de date şi informaţii transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-04Parerea ta...

RAUL
04 Oct 2018

Sa vina vagaboantele sa faca puscarie ! Nenorocitele jegoase , au furat de n-au mai putut colac peste pupaza tiganca borata mai are si-un KKt cu ochi 1 la Targusor cu ele jigodiile 1
FREACA MENTA
04 Oct 2018

LE ADUCE PUSCARIASUL DE DRAGNEA , PENTRU A VOMITA OPOZITIA . HA , HA , SA VEZI INCEPE CU ISARESCU SI TARICEANU , VIDEANU , BASESCU , PE URMA CEILANTI BASTANI DIN PULITICA . HA , HA . MA PIS PE ELE . HA , HA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz