2020-04-05 11:22

Avocatul Poporului sesizeaza CCR privind OUG a spitalelor private

 |  15:15
Avocatul Poporului sesizeaza CCR privind OUG a spitalelor private

Renate Weber, avocatul Poporului, a declarat, pentru Digi24, că sesizarea la Curtea Constituțională a OUG pe sănătate este pregătită și că va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare. De asemenea, Avocatul Poporului ar putea decide săptămâna viitoare dacă va sesiza sau nu Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate, a declarat, sâmbătă, la RFI, Renate Weber.

Ordonanța de Urgență care prevede că pacientii cu boli cronice - care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA - dar și cei care reprezintă urgențe medicale, vor putea fi tratați și în spitalele private a fost publicată miercuri după-amiază în Monitorul Oficial, a anuntat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Renate Weber a declarat, la RFI, că Avocatul Poporului ar putea decide sâmbătă dacă va sesiza CCR în legătură cu un posibil conflict constituțional cu privire la OUG pe anticipate.

”Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate Ordonanțele de Urgență sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm și în funcție de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR. Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a declarat Weber.

Avocatul Poporului spune că OUG privind alegerile trebuie să își aștepte rândul: ”E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care își așteaptă rândul, pentru că am primit și din partea Asociației Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe. E și OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză (...). Săptămâna viitoare vom decide”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-15Parerea ta...

CAPUSE
15 Feb 2020

Face parte din primi comunisti ai popoarelor biblice . Dupa ideologia ei sa orientat Max , lenin si Stalin. Numele caracterizeaza
ROMANIA TREZESTE-TE
15 Feb 2020

Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea DREPTULUI si JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează “compoziţia” Curţii Constituţionale a României(CCR) şi a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) precum şi unele proceduri judiciare cum ar fi FUNCTIONAREA institutiei AVOCATUL POPORULUI trebuie revizuite : Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări; - nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani; - membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat; - 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani. AVOCATUL POPORULUI trebuie numit de catre FORUMUL SOCIETATII CIVILE ORGANIZATE. Pentru aplicarea cat mai urgenta a acestor norme, reglementari si masuri AVAND IN VEDERE CA SUNT GRAVE PROBLEME DE SIGURANTA NATIONALA in functionarea statului C.S.A.T trebuie sa se intruneasca si sa dispuna in regim de urgenta modificarile necesare. Dupa statuarea URGENTA a acestor DOUA institutii MODERNE cu atributii ferme in stabilirea DREPTULUI CETATENILOR in Romania Guvernul sa emita o OUG prin care sa DISPONIBILIZEZE toti pensionarii angajati la STAT care primesc cumulat PENSII SPECIALE SI SALARII, invocandu-se, inclusiv necesitatea reducerii de personal bugeta
PRICOPSITUL
16 Feb 2020

Renate Weber! " Pierde-vara.'" Cu asa ceva NU poți avansa in democrație , indiferent care iți sunt intențiile tale .
CIUMA ROSIE
16 Feb 2020

si asta e una dintre multele papusi gonflabile teleghidate de Soros,se crede mare persoana ca a fost pusa cu penseta in functie de mafiotii psd-isti.Specialitatea astora este mancatul de limbrici direct din chilotii lui Soros,dar s-au obisnuit cu gustul
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine