2019-10-23 05:27

Avocatul proprietarilor aruncă BOMBA: „DRAGNEA să-l întrebe pe PONTA despre Cumințenia Pământului!”

 |  11:29
Avocatul proprietarilor aruncă BOMBA: „DRAGNEA să-l întrebe pe PONTA despre Cumințenia Pământului!”

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, a explicat, pentru agenţia de presă News.ro, după afirmaţiile făcute luni de Liviu Dragnea, preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, că statul a fost notificat în timpul guvernării Ponta, care a decis exercitarea dreptului de preempţiune, iar cât priveşte transparenţa, comisia de negocieri de la acel moment a dorit semnarea unui angajament de confidenţialitate, pe care proprietarii l-au refuzat.

”Din păcate, e multă demagogie. Procesul pentru recuperarea «Cuminţeniei Pământului» s-a desfăşurat între 2001 şi 2010. În 2001, ministrul Culturii era Răzvan Theodorescu, de la PSD. Putea să caute. Din 2004, a fost doamna Mona Muscă, de la PDL, apoi, din 2005, Adrian Iorgulescu, PNL. Au urmat Theodor Paleologu, PDL, şi Kelemen Hunor, UDMR. Ei toţi puteau să caute. Parte din proces au fost şi Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional de Artă al României. Niciuna dintre instituţii nu a putut să găsească vreun document”, a declarat marţi Bogdan Grabowski, pentru News.ro.

El a adăugat că statul a fost notificat în timpul guvernării Ponta, iar prim-ministrul de atunci a decis exercitarea dreptului de preempţiune.

”Statul a fost notificat în noiembrie 2014, în timpul guvernării Ponta. Dumnealui a decis exercitarea dreptului de preempţiune. Domnul Dragnea spune că nu a fost transparenţă. Ar trebui să discute cu domnul Ponta. Membrii comisiei de atunci au vrut să semnăm un angajament de confidenţialitate legat de negocieri. Noi nu am semnat, însă ei da”, a mai spus avocatul. Negocierile cu guvernul Victor Ponta s-au purtat în perioada 2014 - 2015, când ministru al Culturii era Ionuţ Vulpescu, actualul ocupant al portofoliului.

„Cu Guvernul Cioloș s-a negociat conform legii!

 ”Înţeleg că domnul Dragnea încearcă să arunce responsabilitatea pe guvernul Cioloş. Negocierile cu guvernul Cioloş s-au făcut în conformitate cu legea. Cu ei noi am discutat doar preţul. Legea spune că suma poate fi negociată”, a mai afirmat Grabowski.

În plus, aminteşte Bogdan Grabowski, întreaga Comisie de Cultură din Camera Deputaţilor a fost de acord, în septembrie 2016, ca statul să plătească întregul preţ pentru ”Cuminţenia Pământului”. ”Inclusiv domnul Vulpescu, care făcea parte din comisie”, a completat avocatul.

”Aşteptăm cu interes rapoartele din Camera Deputaţilor şi sperăm să se clarifice această problemă curând. Personal, nu mă aşteptam ca la această şedinţă extraordinară să se discute şi problema «Cuminţeniei». Dacă domnul Dragnea şi-a propus să îngroape această problemă, se poate şi aşa...”, a punctat avocatul.

”Domnul Vulpescu nu cred că o să ne cheme decât atunci când o să îi permită domnul Dragnea. Înţeleg că dumnealui vorbeşte în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, însă văd că vorbeşte şi în locul Guvernului”, a mai spus Bogdan Grabowski.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, referitor la procedura de achiziţie a “Cuminţeniei Pământului”, că dacă “s-ar fi căutat cum trebuie”, s-ar fi găsit documentele care să ateste că este deja proprietatea statului român. El a precizat că această operă trebuie recuperată, dar printr-o procedură “legală şi transparentă”.

Liviu Dragnea a precizat că nu încurajează Guvernul să achiziţioneze sculptura realizată de Constantin Brâncuşi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10Parerea ta...

MAFIA PSD
10 Ian 2017

Pentru ce avea nevoie pla giatorul corupt de confid entialitate ?Pentru ada v ina pe Ciolos. Iata ca av ocatul proprietarilor a f acut lumina. Mafia pesedi sta a depasit orice limit a Dragnea ne- a aratat in ca o data ca este un impo stor si un mincinos fara scrupule.
MAFIA SOROSISTA
10 Ian 2017

Atunci nici nu se stia ca exista un individ ciolos care va fi pus de soros iohanis prim ministru al Romaniei Ce scursuri n etrebnice sunteti !
MAIMUTE ZBARCITE SOROSISTE
10 Ian 2017

sa dea DOMNUL DUMNEZEU Sa aveti atata fericire toa ta viata cat adevar spune ti drogatilor
SOROSISTII
10 Ian 2017

vai de mama voastra PSD-i sti nenorociti, dumnezeu e mare si va vede si aude , ati inventat toate pros tiile ca sa puteti castig a alegerile, stati linist iti ca nu va lasam in pac e si guvernul vostru nu v a rezista mai mult de 6 l uni
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray