2020-07-03 17:17

Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR

 |  17:40
Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR

ProcuroriiDIICOT au trimis în judecată patru persoane care au plasat peste 80 defotomodele ca prostituate de lux în România, Italia sau Austria. Cei patru, IonValeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan, Radu Ştefan Nicola şi Alexandru GabrielVoicu, au încasat de pe urma serviciilor oferite de fete peste 100.000 de euro.În dosar apare ca martor, respectiv client al fetelor, şi Robert Negoiţă,patronul celui mai luxos hotel din România, Rin Grand Hotel.

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Ialomiţa i-au trimis în judecată pe ceipatru sub acuzaţia de trafic de persoane.

DIICOTsusţine că activitatea infracţională s-a desfăşurat sub paravanul a douăagenţii de selecţie şi promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pepiaţa prostituţiei de lux din România, Italia şi Austria, în cluburi sau lalocuinţele clienţilor.

Clubul„Babylon”, bordel de lux din Viena

Potrivitrechizitoriului, primul contact al lui Relu Costan cu reprezentanţii clubuluiBabylon din Viena - în special Peter Bretterklieber - s-ar fi stabilit laînceputul lunii noiembrie 2006, în timp ce se îndrepta spre Germania, împreunăcu trei tinere, una dintre ele minoră. Relu Costan le convinsese pe cele treimodele din agenţie să participe la o şedinţă foto în Germania şi le transportacu autoturismul său în acea ţară, când s-au întâlnit în Viena cu unreprezentant local al Fashion TV, un anume Max Posch. Costan a aflat de la Maxdespre clubul Babylon din Viena - un bordel de lux în care tarifele practicateerau avantajoase.

Celetrei tinere au lucrat în clubul Babylon aproximativ o săptămână, timp în careCostan le-a pretins un sfert din câştigurile lor totale, ba chiar a început săle supravegheze pentru a se convinge că nu-l minţeau cu privire la câştigurilelor zilnice. Le-a pretins atunci şi o sumă de 1.000 de euro, platatransportului din România în Austria/Germania.

Preselecţia„fetiţelor”, chiar pe Fashion TV

Înperioada în care a stat în clubul Babylon din Viena, Costan s-ar fi înţeles cuBretterklieber ca acesta să participe în România la o preselecţie de modelepentru o reclamă video de promovare a clubului, ce urma a fi difuzată pe maimulte posturi de televiziune, îndeosebi pe Fashion TV. Preselecţia a avut locîn Constanţa în a doua jumătate a lunii noiembrie 2006, iar modelele alese auparticipat la filmarea videoclipului la începutul lunii decembrie 2006, înViena, într-un muzeu din oraş, în timp ce au fost cazate efectiv în clubulBabylon.

Deşili s-a promis o sumă de 1.000 de euro pentru participarea la realizareareclamei, în afara comisionului de 200 de euro pe care trebuia să-l perceapăagenţia Diva Models, Costan nu le-a dat celor zece participante decât sumecuprinse între 300 şi 400 de euro, motivând "că diferenţa de bani acopereacheltuielile cu transportul şi cazarea lor acolo în Austria, cheltuieli care înrealitate au fost suportate de beneficiar".

Deşifilmările au durat doar trei-patru zile, Costan le-a spus unora dintre modelecă trebuia să stea în club două săptămâni (deşi au stat efectiv doar osăptămână), timp în care să practice prostituţia pentru a nu suporta elecheltuielile de cazare. Le-a pretins o parte din câştigurile zilnice, ba chiara încercat să le reţină actele de identitate sau documentele de călătorie pentrua nu se putea întoarce în ţară cu banii câştigaţi înainte de a-i remite luisuma pretinsă, susţine DIICOT.

ReluCostan şi Ion Tămârjan se cunoscuseră la diferite evenimente de modă organizatede Mirea Ion, reprezentantul în România al Fashion TV. Ei au ajuns astfel să seîmprietenească şi să colaboreze, prin organizarea împreună de evenimente,împrumutul reciproc de modele.

Cuminorele la „shopping” în Austria

Înperioada decembrie 2006 - ianuarie 2007, odată ce îşi consolidase legătura cuBretterklieber Peter, proprietarul cluburilor Babylon, Relu Costan i-a făcutcunoştinţă acestuia cu Ion Tămârjan, stabilindu-se ca românii să furnizezeclubului persoane de sex feminin care să practice legal prostituţia peteritoriul statului austriac.

Astfelau început să fie aduse modele ale Agenţiei Star Models în Austria la începutulanului 2007, pentru şedinţe foto şi "shopping". Întrucât Costan afost cel care i-a făcut cunoştinţă cu reprezentanţii cuburilor Babylon,Tămârjan trebuia să-i plătească acestuia, conform unei înţelegeri, un comisionde 1.000 de euro.

Într-oagendă găsită de anchetatori la percheziţia domiciliară la Tămârjan, acestanotase că a plătit un comision de 16.000 de euro în anul 2007, pentru 16 feterecrutate în scopul exploatării lor sexuale (practicarea prostituţiei legale încluburile Babylon). "Au fost duse în cluburile Babylon nu numai persoanemajore, ci şi minore, contrar legislaţiei austriece, atât în perioada în carecei doi inculpaţi au colaborat, cât şi după ce s-au certat, însă numaiinculpatul Tămârjan Ion Valeriu şi-a asumat rolul de a recruta şi transportavictime minore în scopul exploatării lor sexuale în cluburile Babylon, cucomplicitatea (cel puţin morală) a lui Relu Costan în perioada în care cei doise asociaseră pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de persoane",arată DIICOT.

Modeleledevin proxenenţi

ÎntreCostan şi Tămârjan a intervenit ruptura la sfârşitul anului 2007. Tămârjan aconsiderat că legătura sa cu reprezentanţii cluburilor Babylon se consolidase suficientîncât să poarte cu ei negocieri directe, mai ales că în anul anteriormajoritatea fetelor aduse în localuri fuseseră recrutate de el, nu de Costan,care obţinea astfel nişte beneficii materiale "nemeritate". Cei dois-au certat şi din cauza plecării unor modele de la Agenţia Star Models la DivaModels.

Ulteriror,Tămârjan a început să lucreze cu Alexandru Gabriel Voicu, în activitatea derecrutare a unor modele care colaborau cu Agenţia Star Models, în scopulexploatării lor sexuale. Totodată, Costan a început să colaboreze cu RaduŞtefan Nicola la recrutarea în scopul exploatării a unor modele care colaboraucu Agenţia Diva Models.

Voicucolaborase până atunci cu Agenţia Star Models, mai mult în calitate de model şimembru al unei trupe de dans şi striptease masculin. "Atribuţiile sale ausporit, a început să se implice în organizarea unor evenimente de modă, înspecial concursuri de miss, de cele mai multe ori creuzetul aparent legal dincare se alegeau, în funcţie de anumite atitudini, gesturi, răspunsuri,persoanele care trebuiau să fie recrutate în scopul exploatării. A devenitfotograf al unor aşa-zise şedinţe foto (neprofesioniste), a primit însărcinareasă determine gradul lor de vulnerabilitate, să contribuie la convingerea unormodele să participe la şedinţele foto promise a fi ţinute în Austria",notează DIICOT.

Nicolacolaborase până atunci cu Agenţia Diva Models, tot ca model sau ca prezentatoral unor evenimente. "Atribuţiile sale au sporit. A început să se impliceîn organizarea unor evenimente de modă, în recrutarea unora dintre victimeasupra cărora avea autoritate - cunoştinţe de-ale sale, persoane aduse de el înagenţie. Întrucât avea carnet şi autoturism propriu, a transportat de mai multeori victimele în diferitele zone din ţară, dar chiar şi la cluburile Babylondin Viena şi Klagenfurt pentru ca acestea să întreţină acte sexuale plătite cudiferiţi bărbaţi. A negociat cu unii dintre clienţi, de regulă în numele luiCostan Relu Cornel, dar nu este exclus ca şi în numele său, diferite sume debani care trebuia să le fie plătite lor ca intermediari sau victimelor caremuneraţie a actelor sexuale întreţinute", mai arată DIICOT.

RobertNegoiţă, unul dintre clienţi

Totodată,DIICOT consemnează faptul că "inculpatul Costan Relu Cornel este cel care,în perioada în care au fost asociaţi, i-a făcut cunoştinţă lui Tămârjan IonValeriu cu Negoiţă Robert Sorin, cu reprezentanţii legali ai Casino Queen, cuNuredin Beinur, Pantelis Kalliagkas, Munteanu Florin (de la radio SKY) şi poatechiar şi cu reprezentanţii TVR 2, Răzvan Nicolescu - director general - şiŞtefan Stănescu - producător de emisiuni". "Inculpaţii au abuzat deautoritatea lor şi de situaţia de vulnerabilitate a unora dintre modelele dinagenţiile lor - persoane minore, persoane care proveneau din familiimonoparentale, din familii în care diferenţa de vârstă între victime şi fraţiisăi era destul de mare, cu părinţi în vârstă, ocupaţi, aşa încât victima nu maiera supravegheată corespunzător, în general persoane care proveneau din familiicu venituri modeste sau medii, în curs de formare a educaţiei lor, încântateevident de posibilitatea obţinerii relativ uşor a unor mari sume de bani, celpuţin 150 - 200 de euro pentru fiecare act sexual întreţinut. Au convins astfelfoarte multe dintre modelele din agenţiile lor, atât împreună atunci cândcolaborau, dar şi singuri, să întreţină acte sexuale plătite cu diferiţisponsori ai evenimentelor de modă la care participau, indicaţi mai mult sau maipuţin adevărat, ca persoane influente, cu relaţii, care le-ar fi putut asiguranu numai câştiguri băneşti (imediate, prin plata actelor sexuale întreţinute),dar şi posibilitatea de a avea o carieră de model sau a contracta ocăsătorie", arată anchetatorii.

Omartoră cu identitate protejată - una dintre minorele din Agenţia Diva Modelspe care Costan a recrutat-o în scopul exploatării sexuale - a întreţinut actesexuale cu el şi mai puţin cu alte persoane, deşi i-au fost indicaţi mai mulţibărbaţi cu care ar fi trebuit să fie mai atentă, mai comunicativă. "Înperioada 2007-2009, a întreţinut acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel,iar prin intermediul acestuia, acte sexuale plătite cu Negoiţă Robert Sorin,Nuredin Beinur şi Rasitzaimoglu Muammer, Rasitzaimoglu Muammer Tahir",consemnează în rechizitoriu DIICOT, care face o trecere în revistă a modelelorce au fost constrânse de inculpaţi să se prostitueze şi condiţiile impuse.

Unuldintre cazurile elocvente privind modul în care racolau este cel din primăvaraanului 2008, când Ion Tămârjan a încercat să o recruteze "prin fraudă şiînşelăciune" pe Andreea Teodora R. (martoră în dosar) în scopulexploatării ei sexuale. "În timpul participării la concursul Miss Academy2008 a trimis-o într-o cameră de la ultimul etaj al hotelului Rin Grand,aparent pentru a lua de acolo o rochie, de fapt un pretext pentru ca victima săse întâlnească cu Negoiţă Robert Sorin, care o aştepta acolo. Întrucât i-arefuzat atunci acestuia avansurile sexuale, martorul (Negoiţă - n.r.) i-a datde înţeles că putea pleca acasă încă înainte de finală (afirmaţie ce estesusţinută indirect de o convorbire telefonică purtată ulterior de martoră cuinculpatul Tămârjan Ion Valeriu). După concurs, inculpatul a încercat să oconvingă telefonic să-l însoţească într-o excursie la Viena ce implica şi oşedinţă foto. Peter Bretterklieber a participat la unul dintre evenimentele«Seara devoratorilor de modă» organizate de Agenţia Diva Models în anul 2008. Afăcut totuşi fotografii în clubul Babylon din Viena (descoperite în timpulpercheziţiilor efectuate sistemelor informatice şi mijloacelor de stocare adatelor informatice ridicate de la inculpaţi) pentru un cotidian local austriacîn toamna anului 2008, şedinţă foto plătită cu suma de 200 de euro. A fost dusăîn club de Toth Amelia Cătălina, cu a cărei agenţie de modele colabora",notează DIICOT.

Vezi stenogramele dosarului "Sex cu fotomodele"

MEDIAFAX. Deputatul social-democrat Robert Negoiţăpregăteşte o escapadă de două zile în Deltă şi acceptă ca un inculpat într-undosar de proxenetism să-i pregătească "cinci fete" care să-lînsoţească, fără a obiecta atunci când cel cercetat îi propune ca unele dintrecele recrutate să fie în clasa a XI-a.

Informaţiile apar în transcrierile unor convorbiritelefonice redate în rechizitoriul întocmit de procurori într-un dosar în carepatru bărbaţi sunt cercetaţi pentru recrutarea a 80 de fete pe care le-ar fiplasat ca prostituate de lux, sub paravanul unor agenţii de fotomodele.Deputatul social-democrat are calitate de martor în acest dosar.

Înainte de a reda conţinutul convorbirilor telefonice ale lui Negoiţă careau fost interceptate în timpul urmăririi penale, procurorul afirmă:"Discuţiile fac dovada cunoaşterii de către martor (Negoiţă, n.r.) aactivităţii infracţionale a inculpaţilor, apelarea la ei pentru a întreţineacte sexuale, de regulă plătite, cu diferite modele din agenţiile lor, contrarcelor declarate atunci când a fost ascultat".

Discuţiile lui Negoiţă sunt, majoritatea, purtate în vara anului 2008.

Într-una dintre ele, ultima redată de procurori în rechizitoriu, unuldintre cei anchetaţi îi propune lui Negoiţă un plan pentru a "atrage"câteva "fete noi, foarte bune" dintr-un "lot" de tinere"de paisprezece-cincisprezece ani.

În dosar apare şi numele "Mazăre", în legătură cu o tânără din Constanţa care ar fi fostpărăsită de acesta, însă nu este clar dacă este vorba despre primarulConstanţei, despre fratele său ori despre o altă persoană numită astfel.

Prezentăm stenograme ale unor discuţii purtate de Negoiţăcu cei cercetaţi în dosar:

TIV - am întârziat, am întârziat, că am mai stat de vorbă aici cu nişteprieteni şi am întârziat. Da? Ce vroiam să te întreb… Auzi, tu ai fost acolo laea? Să ştiu…ROBERT - nuTIV - nu?ROBERT - nuTIV - eu o simt pozitivă, şi d-asta…!ROBERT - tu?TIV - da, da! Şi asta… vroiam să nu fac vreo greşeală pe acolo să… una să alta…Da?ROBERT - nu! A, tu ai fost acolo la DIANA! Nu?TIV - nu, n-am fost, n-am fost! Decât acum aş vrea să… să fiu (neinteligibil).D-asta, şi am simţit-o un pic pozitivă aşa că… şi-ar dori, momentul magic.ROBERT - haide!TIV - da?ROBERT - du-te! Ia zi-mi şi mie, dar la…Urziceni ai fost?TIV - nu, nu! Dar vezi că vrea să fie de-a noastră! Eu aş vrea să încerci tuacolo! Că, la mine se cam fereşte un pic aşa, dar o simt şi pe ea pozitivă. Defapt mi-a şi zis că, îşi doreşte dar cât mai discret aşa…ROBERT - păi haide că… eventual încerc să, încerc să mă duc eu în seara asta peacolo.TIV - îhî, îhî! Perfect, perfect! E la camera… 2053 Urziceni-ul… sau 52.ROBERT - ia, zii tu să mă sune!TIV - ok, ok! Hai că o sun acum.ROBERT - sau să-mi de-a un beep sau un mesaj. Da?

(convorbire purtată de inc. Tămârjan Ion Valeriu cu Negoiţă Robert Sorin ladata de 31.07.2008, ora 22:59:08);

TIV - ROBERT? Hai că nu are credit deloc şi nu putea să-ţide-a apel şi nici mesaj, şi poţi tu să notezi cu numărul ei? ROBERT - ia zi-mi!TIV - 0721…ROBERT - 0…TIV - 63… 71…59ROBERT - cât?TIV - 59! La sfârşit.ROBERT - cum îi zice TERA? Că nu mai ştiu…TIV - ANA MARIA! ANA MARIA! ANA MARIA DINCĂ

(convorbire purtată de inc. Tămârjan Ion Valeriu cu Negoiţă Robert Sorin ladata de 31.07.2008, ora 23:02:52);

ROBERT - nu, chiar nu pot să ajung. Da, ce vroiam eu să-ţi zic. Blondinulacela?CRC - n-am rezolvatROBERT - nu ai rezolvat, ă?CRC - nu.ROBERT - a!CRC - au mai încercat ei (neinteligibil). Nu a mers.ROBERT - cum?CRC - au mai încercat şi aici o dată, ieri.ROBERT - aha! Şi nu, ă?CRC - a, bine, îl las uşor aşa!ROBERT - dar cu puştanul acela cu părul scurt, ai mai mişcat ceva, sau?CRC - care? De mult?ROBERT - da, acela din prima serie.CRC - a! Păi o să vină la Dorally acum.ROBERT - da?CRC - îhî.ROBERT - şi acolo ai mişcat ceva sauCRC - nu.ROBERT - ă?CRC - nu, că aici ştii că nu prea este loc. Pentru mine cel puţin.ROBERT - da, da, da, da, da.CRC - pentru mine nu prea e. Dar acum, sâmbătă e lot reprezentativ.Reprezentativ, reprezentativ, de fashion (neinteligibil)!CRC - a, organizez ceva repede, un lot.ROBERT - pentru Paris?CRC - păi da.ROBERT - păi nu acum, vedem altă dată! Dar hai să vedem, să avem ceva, ceva ok.Nu?CRC - îhî.ROBERT - zic şi eu, că ar fi bine.CRC - păi nu, mă gândeam să luăm, să luăm deci blonda e pe drumul cel bun.ROBERT - cum?CRC - blonda e pe drumul cel bun, păr scurt e pe drumul cel bun.ROBERT - păi da, de-aia îţi zic, păi haide gândeşte-te la treaba asta şi hai săne orientăm la nişte bilete în perioada aia!CRC - mm!ROBERT - ca să vedem.CRC - aşa facemROBERT - o echipă de zece aşa!CRC - de zece?ROBERT - păi doi, cinci, nouă, nu ştiu! Şase, şapte, opt!CRC - ok!ROBERT - da?CRC - îhî.ROBERT - păi sigur că da.CRC - păi da.ROBERT - hai, orientează-te la chestia asta şi poate mişcăm ceva.

(convorbire purtată de inc. Costan Relu Cornel cu Negoiţă Robert Sorin ladata de 10.04.2008, ora 22:26:08);


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28

Mai multe imagini:
Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR
zoom
Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR
zoom
Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR
zoom

Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR
zoom
Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR
zoom
Bănicioiu şi Negoiţă, clienţii unor fotomodele ca prostituate de lux. VEZI STENOGRAMELE DIN DOSAR
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz