2020-02-17 23:13

Banul, ochiul Dracului. Doi poliţişti şi un jandarm, „gorile” într-o grupare de cămătari

 |  19:09
Banul, ochiul Dracului. Doi poliţişti şi un jandarm, „gorile” într-o grupare de cămătari

Doi poliţişti, unulajutor şef de post, iar celălalt din cadrul trupelor speciale de intervenţieale poliţiei, şi un jandarm, toţi din judeţul Olt, au fost reţinuţi deprocurorii DIICOT . Anchetatorii spun că cei trei fac parte dintr-o grupareformată din 14 persoane condusă de “Mafiotu’” şicare se ocupa de cămătărie. Prejudiciul stabilit până în prezent depăşeşte unmilion de euro. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, oamenii în uniformă riscăexcluderea din sistem şi ani buni după gratii.

Lamijlocul lunii aprilie, ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi ProtecţieInternă au primit mai multe informaţii conform cărora ajutorul şefului de postdin comuna Corbu din judeţul Olt şi un alt poliţist din cadrul trupelor deintervenţie specială a IPJ Olt fac parte dintr-o bandă de cămătari. Datele aufost verificate şi a reieşit că, pe lângă cei doi poliţişti, în grupare maiacţiona şi un jandarm al IJJ Olt. În luna iunie a fost sesizat ParchetulDIICOT-Craiova având în vedere că pe parcursul cercetărilor puteau apărea altesurprize. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru implicare în fapte decămătărie, şantaj şi alte violenţe. Suportul tehnic şi informativ a fostasigurat de către Serviciul Român de Informaţii - Dolj şi Direcţia Generală deInformaţii şi Protecţie Internă.

În grupare a fostracolat şi un jandarm

Peparcursul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că gruparea era condusă deConstantin Enache, zis Mafiotu’. Acesta atrăgeavictimele promiţându-le acordarea de împrumuturi fără garanţii şi cu dobândăavantajoasă, respectiv 10-20% pe lună. După contractarea împrumutului,dobânzile pretinse ajungeau însă la 100-300% pe lună. Mafiotu’, un tip cu cazier impresionat, condamnat de mai multe ori pentru toatetipurile de furt, a racolat în gaşca sa ţigani cunoscuţi ca foarte violenţi,precum şi pe adjunctul şefului de post din comuna Corbu, agentul ClaudiuGabriel Pata, agentul special Marius Veţeanu din cadrul Serviciului deIntervenţii Speciale al IPJ Olt şi pe jandarmul Gigi Budor din cadrul IJJ Olt –Serviciul de Pază. Conform anchetatorilor cei trei oameni în uniformă, datorităstaturii lor atletice, aveau, la solicitarea liderului grupului, misiunea de a exercitapresiuni sau agresa victimele, pentru acceptarea dobânzilor impuse şirecuperarea sumelor de bani. Cu alte cuvinte, erau gorilele lui Mafiotu’. Mai mult, spun anchetatorii, cei doi poliţişti şi jandarmulparticipau alături de ceilalţi membri ai grupării la acţiuni de intimidare avictimelor şi de recuperare a datoriilor.

Băteau victimele casă accepte noile dobânzi

Deasemenea, victimele erau constrânse prin acte de violenţă comise asupra lor,prin ameninţări la adresa lor şi a membrilor familiei să întocmească înscrisuriolografe din care să rezulte că au împrumutat sume mult mai mari sau să încheieacte notariale, respectiv contracte de împrumut sau de vânzare-cumpărare. Prinastfel de metode, membrii grupului infracţional au deposedat mai multe victimede bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rudeapropiate. Prejudiciul cauzat şi dovedit până în prezent de anchetatori decătre gruparea condusă şi coordonată de Mafiotu’ depăşeştesuma de 1.000.000 de euro.

Pentrudestructurarea grupării, ieri au fost făcute 18 percheziţii domiciliare înmunicipiul Slatina, la care au participat ofiţeri din cadrul BCCO Craiova şijandarmi din cadrul Brigăzii de Intervenţie şi Acţiuni Speciale de la Bucureşti,iar la sediul DIICOT– Serviciul Teritorial Craiova au fost duse pentru audieri14 persoane. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agentul special Marius Veţeanu,agentul ajutor şef de post Claudiu Laurenţiu Gabriel Pata şi subofiţerul GigiBudor riscă excluderea din sistem şi ani grei de închisoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine