2020-02-19 19:56

Banul, ochiul dracului pentru un angajat BRD. A jucat la cazino banii clienţilor, iar părinţii i-au plătit distracţia

 |  17:56
Banul, ochiul dracului pentru un angajat BRD. A jucat la cazino banii clienţilor, iar părinţii i-au plătit distracţia

Un tânăr de 23 de ani, operator ghişeula sucursala BRD de la Orizont, din cartierul bucureştean Drumul Taberei, estecercetat de poliţişti pentru fals, uz de fals şi delapidare. El este acuzat căa subtilizat din conturile clienţilor suma de 40.000 de lei pe care a jucat-ola cazino. În urmă cu doi ani, directorul unei sucursale Bancpost a încercat săse sinucidă după ce a furat din casieria unităţii 400.000 de lei pe care i-apierdut la cazino. Când şi-a dat seama ce a făcut, a încercat să se sinucidă.Nu i-a reuşit, iar anul acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cususpendare.

Vlad Mincu, în vârstă de 23 de ani dinBacău, este cercetat de poliţiştii serviciului de investigare a fraudelor din sectorul6 al Capitalei. El este acuzat că, în calitate de operator ghişeu la sucursalaBRD, s-a distrat pe banii clienţilor la mai multe cazinouri. Anchetatorii spuncă ar fi sustras, timp de un an, 40.000 de lei fără ca să-şi dea seama cineva.„Tânărul a jucat banii la cazinou şi este cercetat în libertate pentrudelapidare, uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale", a declaratpurtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Metoda era unadestul de simplă: tânărul lua bani dintr-un cont ca să joace la cazinou. Ca sănu se descopere lipsa fondurilor, acoperea cu bani luaţi din alte conturi. Îndecurs de aproape un an, el a efectuat 23 de operaţiuni bancare între şaseconturi. Cum urciorul nu merge de multe ori la apă, operaţiunile au fostdescoperite de un coleg de-al său care era operator pe unul dintre conturilefolosite de Vlad Mincu pe post de suveică. Când a verificat contul unui clientce avea depuşi 2.000.000 de lei a observat că lipseau o parte. A mers pe firuloperaţiunilor efectuate în cont şi a luat legătura şi cu clientul fiindcă el nuautorizase nici o tranzacţie. Atunci a văzut că lipsesc 40.000 de lei. A fostanunţat imediat directorul băncii care a verificat personal tranzacţiile şiulterior l-a chemat pe Vlad Mincu. I s-a pus în vedere să returneze banii întrei zile sau va fi dat pe mâna poliţiei, spun surse bancare. Aceleaşi surseafirmă că familia lui Vlad a plătit toată distracţia fiului pe la cazinouri,paguba fiind astfel acoperită. Vlad Mincu este cercetat pentru fals, uz de falsşi delapidare.

Condamnatdupă ce a furat 100.000 de euro

În urmă cu doi ani, Cătălin RobertPascu, director Bancpost – Agenţia Romancierilor, a încercat să-şi ia viaţacând şi-a dat seama că nu are de unde să pună 100.000 de euro, pe care îifurase din casierie ca să îi joace la cazino. El s-a aruncat, în noaptea de 3spre 4 ianuarie 2008, de la etajul opt al unui bloc-turn, fiind internat atunciîn spital, în comă. Procurorii au început urmărirea penală faţă de Pascu înianuarie 2008, dar în luna mai a aceluiaşi an au fost nevoiţi să suspendeancheta, din cauza unei expertize medico-legale care arăta că starea desănătate a lui Pascu este una gravă şi că nu poate fi cercetat. Un an maitârziu, în mai 2009, după numeroase şedinţe de recuperare, Pascu a pututparticipa la urmărirea penală, motiv pentru care, prin ordonanţă, s-a dispusreluarea cercetărilor. Procurorii l-au trimis în judecată pe Cătălin RobertPascu pentru delapidare în formă continuată. Instanţa a decis condamnareaacestuia la trei ani de închisoare şi la cinci ani interzicerea unor drepturi.Ambele pedepse au fost trecute sub efectul suspendării executării, termenul deîncercare fiind de cinci ani.

Totodată, el a fost obligat ladespăgubiri civile, reprezentând daune materiale către Bancpost. Astfel,Cătălin Pascu va trebui să returneze 378.602 de lei, 4.500 de euro, 1.525 dedolari, sume la care se adaugă dobânda legală de la data comiterii faptei pânăla plata debitului. Pentru recuperarea acestor sume a fost instituit sechestruasigurător.

Anchetatorii spun că, pe parcursulurmăririi penale, Cătălin Pascu a avut o atitudine relativ sinceră, în sensulcă a recunoscut comiterea faptelor, dar fără a oferi indicii anchetatorilor pemotiv că, din cauza tentativei de sinucidere şi a perioadei lungi deconvalescenţă, timp în care a luat sedative şi calmante, amintirile pe care leare sunt confuze.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine