2020-06-05 09:52

Bărbatul care i-a vândut Furadan Mădălinei Manole s-a predat

 |  19:51
Bărbatul care i-a vândut Furadan Mădălinei Manole s-a predat

Bărbatulcare i-a vândut Mădălinei Manole substanța toxică folosită de aceasta pentru ase sinucide s-a predat procurorilor Parchetului Capitalei. După prezentarea înfața instanței, pentru confirmarea mandatului de arestare, Sorin CristianUrziceanu a fost introdus în arestul Poliției Capitalei.

Cercetatpentru trafic de substanţe toxice, el fusese arestat în lipsă pe 18 octombrie.

Judecătorulcare a decis arestarea acestuia, arăta în motivarea hotărârii că potrivit uneiadrese a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, depusă de anchetatoriibucureşteni la dosar, Urziceanu se afla în Spania. Magistratul mai scria, înmotivare, că bărbatul nu s-a prezentat la Parchet pentru a fi audiat în dosar,pe numele lui fiind emis un mandat de aducere pe care anchetatorii nu l-auputut aplica, pentru că Urziceanu nu a fost de găsit, el sustrăgându-se astfelurmăririi penale. Magistratul Tribunalului Bucureşti mai nota că, în perioadamartie- iulie, Sorin Cristian Urziceanu a deţinut şi vândut, fără drept, maimultor persoane, Furadan, cunoscut şi sub numele de Carbofuran, substanţă dincategoria pesticidelor, clasificată drept foarte toxică într-o hotărâre deGuvern din 2008 şi a cărei comercializare este interzisă conform normelorlegale în vigoare. Cristian Urziceanu ar fi comercializat substanţa pe operioadă mai mare de cinci luni.

Judecătorulmai arăta că procurorii au indicii solide în acest caz, precum declaraţiapreşedintelui fan-clubului Mădălinei Manole, Roberta Slav, cea care s-a ocupatde achiziţionarea Furadanului, la rugămintea artistei, declaraţiile unormartori de la o firmă de curierat prin care Urziceanu a trimis coletul cusoluţia, dar şi ale altor persoane care au cumpărat Furadan de la acesta.

Înmotivarea deciziei, magistratul mai nota că a decis că se impune emiterea unuimandat de arestare preventivă pe numele lui Urziceanu, pentru că acesta asăvârşit o infracţiune pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea maimare de patru ani, există probe că lăsarea lui în libertate prezintă un pericolconcret pentru ordinea publică având în vedere modul de comitere a faptei şinatura substanţei comercializate, precum şi pentru că s-a sustras de lacercetări.

Anchetatoriiau explicat că s-a mers pe filiera curieratului şi au fost depistate toatepersoanele cărora Urziceanu le-a vândut substanţa toxică şi că într-unul dintrecazuri, în care cumpărătorul a păstrat coletul, au găsit inclusiv o amprentă ainculpatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16

Mai multe imagini:
Bărbatul care i-a vândut Furadan Mădălinei Manole s-a predat
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine