2020-05-29 10:26

Baronul de Constanţa rămâne după gratii. Tribunalul Constanţa i-a respins lui Nicuşor Constantinescu eliberarea pe cauţiune

 |  21:01
Baronul de Constanţa rămâne după gratii. Tribunalul Constanţa i-a respins lui Nicuşor Constantinescu eliberarea pe cauţiune

Ionuţ Mureşan

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa Nicuşor Constantinescu rămâne după gratii, în baza unei decizii pronunţate, marţi, de Tribunalul Constanţa, care a hotărât că acesta cere în mod nefondat eliberarea pe cauţiune şi a constatat legalitatea şi temeinicia arestului preventiv în dosarul în care „baronul” de Constanţa este judecat pentru nefinanţarea Centrului Militar Zonal.

În afară de acest dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în alte două cauze penale: într-una dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în a doua pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Decizia magistraţilor vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a infirmat, săptămâna trecută, mandatul de arestare a lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi. Astfel, preşedintele suspendat al CJ Constanţa rămâne după gratii, deoarece este arestat într-o altă cauză.

Prejudiciul adus MApN

La primul termen de la Tribunalul Constanţa în dosarul în care este judecat pentru nefinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, Nicuşor Constantinescu a spus în faţa instanţei că nu a fost citat la acest termen, ci a aflat despre proces de la avocat, precizând că faptele de care este incriminat nu sunt adevărate. Avocatul acestuia a cerut instanţei înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pe cauţiune, printre argumentele invocate fiind şi acela că Nicuşor Constantinescu a primit în urmă cu trei ani neînceperea urmăririi penale pentru aceleaşi fapte în care este judecat în prezent. La rândul lui, procurorul DNA a cerut instanţei respingerea cererii de eliberare sub control judiciar pe cauţiune, dar şi constatarea temeiniciei şi legalităţii arestului preventiv. În acest dosar, Nicuşor Constantinescu este acuzat de procurorii DNA că, în raport de funcţia publică deţinută, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii. „Aceste demersuri reţinute în sarcina lui Nicuşor Constantinescu au provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale în cuantum de 67.211,32 de lei”, arătau procurorii DNA în rechizitoriu.

Extrădat din Turcia

Nicuşor Constantinescu a stat mai multe luni în SUA, invocând faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. În acest context, România a cerut autorităţilor americane extrădarea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, însă solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost găsit în Turcia şi reţinut de autorităţile de acolo. O zi mai târziu, în 6 noiembrie, Constantinescu a revenit în ţară, fiind imediat preluat de poliţişti şi dus la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare, emis în lipsa sa. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine