2020-02-21 17:01

Băsescisme de sărbătoare: Mari(n)o, fii bărbată!

 |  18:27
Băsescisme de sărbătoare: Mari(n)o, fii bărbată!

TraianBăsescu a spus, la manifestările organizate de Ziua Marinei, sub patronajulSfintei Maria, că “Ziua Marinei este Ziua bărbatului”. Preşedintele a declarat,ieri, la Constanţa, unde a participat la manifestările organizate de ZiuaMarinei, că, în opinia sa, Ziua Marinei este ziua bărbatului, a oamenilor careştiu, la bordul navelor, să fie solidari. Preşedintele Traian Băsescu şi-aînceput discursul spunând că această zi este un prilej pentru ca oamenii să fieîmpreună şi un prilej de comemorare a eroilor mării căzuţi la datorie. Deasemenea, ministrul apărării, Gabriel Oprea, a ţinut să îi omagieze pemilitarii care şi-au pierdut viaţa în accidental de la Tuzla şi i-a îndemnat pemilitari să fie “solidari cu poporul pentru care sunt un exemplu”.

„Mulţi încearcă, atunci când vine vorba despreZiua Femeii, să impună ideea că trebuie să fie şi o zi a bărbatului. În opiniamea, Ziua Marinei este ziua bărbatului şi a acelor oameni care, la bordulnavelor lor, ştiu să fie solidari, ştiu să preţuiască valoarea prieteniei, ştiusă preţuiască valorile naţionale ale simbolului pe care îl poartă la catarg:drapelul de stat al României”, a spus Traian Băsescu. El a arătat, încontinuare, că Forţele Navale Române sunt în proces de consolidare şimodernizare pentru a deveni parte eficientă a sistemului de operaţiuni al NATO.Preşedintele a vorbit apoi despre criza economică, reluând ideea că aceastapoate fi depăşită prin solidaritate. “Ştiu că vremurile prin care trecem nusunt uşoare, sunt vremuri generate de criza economică, vremuri care nu ne vorsupune şi pe care le vom supune noi”, a spus Băsescu. El a mai afirmat căRomânia a reuşit să înregistreze o uşoară creştere economică. “Am reuşit săînregistrăm o uşoară creştere economică, însă este un drum lung pentru caRomânia să cureţe balastul cheltuielilor bugetare excesive în raport cuveniturile pe care economia le asigură”, a spus preşedintele. Şeful statului amai spus că şi-ar dori ca problemele să fie trecute în solidaritate şi îndecenţă. “Vom trece acest moment. Mi-aş dori mult ca dificultăţile de moment săfie trecute în solidaritate, în decenţă şi fără încercarea unora de a deveniprivilegiaţi ai crizei, de a fi aceia care nu pot fi atinşi pentru că au omeseria sau alta. La fel cum militarii Forţelor Navale Româner au acceptatsacrificiile făcute de criză, la fel ar trebui să o facă fiecare român”, a maispus Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a participat, ieri-dimineaţă, lamanifestările prilejuite de Ziua Marinei, care s-au desfăşurat pe faleza dinapropierea Cazinoului din Constanţa şi la care au asistat aproximativ trei miide persoane. Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, la150 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne, au început la ora09.55, când preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de Garda de Onoare.Au fost prezenţi la manifestări şi ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea,ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, precum şioficialităţi militare şi civile.

Gabriel Oprea i-aomagiat pe militarii morţi la Tuzla

Ministrulapărării, Gabriel Oprea, i-a omagiat, ieri, în discursul susţinut la Constanţa,pe cei 12 militari care şi-au pierdut viaţa în urma catastrofei aviatice de leTuzla şi pe militarul decedat în accidentul aviatic din Munţii Bucegi. “Dorescsă exprimăm cu toţii preţuirea şi recunoştinţa pe care o datorăm eroilormarinari, a celor care şi-au dat viaţa pentru apărarea ţării. Suntem încăprofund marcaţi de pierderea celor 12 camarazi în catastrofa aviatică de laTuzla şi este greu să acceptăm dispariţia lor din marea familie a ArmateiRomâne”, a afirmat Oprea, care i-a enumerat pe toţi cei 12 militari morţi laTuzla. Ministrul apărării a spus că acelaşi omagiu îl exprimă şi pentrumilitarul român care şi-a pierdut viaţa în catastrofa aviatică din MunţiiBucegi. Oprea le-a spus militarilor prezenţi la ceremoniile organizate de ZiuaMarinei pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei din Constanţa că esteconştient de faptul că le este greu să treacă peste constrângerile crizeieconomice, dar că ştie că militarii înţeleg necesitatea măsurilor temporare dereducere a cheltuielilor. “Ştiu că este greu să trecem prin constrângerile lacare ne supune criza economică mondială, dar ştiu că înţelegeţi necesitateaacestor măsuri temporare de reducere a cheltuielilor bugetare şi sunteţisolidari cu poporul pentru care sunteţi un exemplu”, mai spus Gabriel Oprea. Ela menţionat şi implicarea militarilor în misiuni internaţionale pentrucombaterea acţiunilor teroriste pe mare. “Rezultatele obţinute în antrenamenteşi, mai ales, prestaţia impecabilă în misiunile internaţionale demonstreazădorinţa şi capacitatea dumneavoastră de a vă implica activ în menţinerea unuiclimat al securităţii în zona riverană a Mării Negre, în angajarea noastră încadrul NATO prin contribuţia efectivă de combatere a acţiunilor teroriste pe mareşi asigurarea securităţii maritime în zonă”, a adăugat Oprea. Ministrul apărăriia mai declarat că Armata va sprijini iniţiativa familiilor militarilor care aumurit în accidentul aviatic de la Tuzla de a ridica un monument în memoriaacestora. Gabriel Oprea a spus că Armata Română a făcut tot ce se putea pentrufamiliile celor 12 militari, iar în momentul de faţă se aşteaptă finalizareaanchetei penale de către Parchetul instanţei supreme. “Din punctul de vedere alArmatei Române, noi am făcut tot ce se putea. În sensul că i-am onorat, i-amrespectat, le-am făcut slujbele religioase colegilor noştri, am luat toatemăsurile ca familiile lor să îşi primească imediat toate drepturile. Mai mult,toate soţiile, văduvele colegilor noştri, care au dorit să urmeze carierasoţilor, au fost primite în Armate Română”, a mai afirmat Oprea.

Ziua Marinei,sărbătorită la Constanţa de mai bine de un secol

Miilede turişti şi de constănţeni prezenţi pe faleza din dreptul Comandamentului Floteiau putut urmări, în cadrul manifestărilor, sosirea alaiului Zeului Neptun şidemonstraţii marinăreşti, urmate apoi de Exerciţiul Naval FNR 2010. Publicul aputut viziona acest exerciţiu de pe faleza Cazinoului din Constanţa, din faţaComandamentului Flotei. La ora 15.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, s-a“deplasat” în Portul Tomis, unde, până la ora 17.00, a patronat jocurilemarinăreşti. La închiderea ediţiei, Muzica Militară a Forţelor Navale urma săsusţină reprezentaţii pe traseul Parcul Teatrului Naţional - Piaţa Ovidiu, ziuaurmând a se încheia cu Retragerea cu torţe, pe itinerariul Comandamentul Flotei- Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa. Ziua Marinei Române este sărbătorită înfiecare an la 15 august, odată cu sărbătorirea Sfintei Marii - PrazniculAdormirii Maicii Domnului, de mai bine de un secol.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23

Mai multe imagini:
Băsescisme de sărbătoare: Mari(n)o, fii bărbată!
zoom
Parerea ta...

RECHINUL
16 Aug 2010

Pe langa huiduielile si fluieraturile normale,mai trebuiau si ceva : oua clocite, patlagele rosii stricate, ceva cerneala, etc...
DETECTIV
18 Aug 2010

PACAT CA MARINARII ARMATEI ROMANE TREBUIE SA SUPORTE ASEMENEA IPOCRIZIE !
BUY THESIS
16 Aug 2010

That’s a perfectly done topic associated with life. Guys would like to have such kind of perfect writing abilities. But they should buy the mba thesis recommended by the distinguished thesis "dissertationmasters.com".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine