2019-11-19 13:05

Băsescu dezvăluie ce se întâmplă la baza militară de la Deveselu

 |  08:36
Băsescu dezvăluie ce se întâmplă la baza militară de la Deveselu

Fostul preşedinte al României a declarat că scutul anti-rachetă de la Deveselu e funcțional încă de acum un an, numai că baza nu era dotată cu rachete.

”România putea fi oricând ținta unor lovituri aeriene ale Rusiei într-un teoretic război. Nu a venit generalul Oprea cu scutul anti-rachetă în valiză, din SUA. De când a fost semnat contractul se știa că va fi operațional la sfârșitul lui 2015. El are o componentă în Turcia, care e funcțional, mai e una în Spania, pentru marină, a treia e Deveselu, iar a patra o să fie în Polonia.

Componenta militară de la Deveselu e funcțională de anul trecut, de la summitul NATO. Ea e substituită de rachetele aflate la bordul navelor americane aflate în Mediterana de Este și, uneori, în Marea Neagră până la dotarea cu rachete a bazei de la Deveselu. România a fost mereu o țintă a Rusiei. Apariția scutului de la Deveselu nu a ridicat riscul de a deveni țintă, ci l-a scăzut.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-18

In legatura cu acest articol...

Rusia ne ameninţă: Renunţaţi la scutul antirachetă de la Deveselu

Convorbiri româno-americane despre baza de la Deveselu
Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Asaltul surprinzător al Kalașnikov-ului în școlile rusești Aproape săptămânal suntem bombardați cu informații care mai de care mai surprinzătoare, despre ceea ce întâmplă în Rusia condusă cu mână de fier de către Vladimir Putin
31 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray