2019-10-15 07:46

Băsescu, DEZVĂLUIRI fără precedent: Cum a ajutat FBI la scrierea protocoalelor SRI

 |  00:01
Băsescu, DEZVĂLUIRI fără precedent: Cum a ajutat FBI la scrierea protocoalelor SRI

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, vineri seară, în cadrul unei intervenții telefonice pentru B1tv despre întâlnirea pe care a avut-o în anul 2006 cu directorul de atunci al FBI, Robert Mueller, în cadrul căreia s-a cerut asistență din partea SUA pentru legislația penală din România.

”Îmi aduc aminte perfect întâlnirea, cum îmi aduc aminte și întâlnirea cu directorul CIA și cu toți importanții demnitari americani. Nu îmi e rușine de conținutul cablogramei, dimpotrivă. România era la stadiul la care țara părea condusă de Vântu, de grupuri de interese, nu aveam capacitate de reacție, iar întâlnirea cu Mueller a fost o bună ocazie de a-i spune că avem nevoie de asistență să putem combate toate fenomenele pe care le-am menționat. 

Discuția cu Mueller a fost extrem de utilă pentru că omul s-a întors înapoi în Statele Unite și s-a ținut de cuvânt. FBI a asigurat o asistență tehnică extrem de utilă procurorilor, polițiștilor și ofițerilor SRI în combaterea acestor fenomene care țineau de obligația statului român. 

Nu îmi este rușine de discuția cu Mueller, ceea ce a transmis ambasadorul Taubman este perfect corect. Marea noastră problemă este că experiență americană a fost pusă în aplicare de români. (...)

Serviciile secrete, probabil și influențat de discuțiile pe care le-am avut cu directorul CIA, cu ambasadorul, cu vicepreședintele, cu președintele SUA, cu șeful Departamentului stat, i-au rugat pe britanici să le dea asistență în scrierea legilor securității naționale, asistență pe care am primit-o de la MI6, MI5.  Au fost depuse la Parlament în 2007. După ce au plecat experții britanici a intervenit și mânuța autohtonă și a mai strâmbat din ce era scris în proiecte”, a declarat Traian Băsescu. 

Precizările fostului președinte vin în contextul în care, în cadrul emisiunii s-a discutat despre felul în care a pornit ideea protocoalelor dintre diverse instituții din România, iar în acest sens a fost prezentată o cablogramă WikiLeaks, scrisă de fostul ambasador al SUA în România, Nicholas Taubman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-14Parerea ta...

ALO ZURLENBERG
14 Apr 2018

MAI BINE CU SOLHOZURILE DECIT ACUM CIND SUNTEM SCLAVI MASONILOR CAPITALISTI SI BANCILOR , SCLAVIA MODERNA . MAI RAU DE CIT AFRICANI . ALO INTERNETU NOTEAZA ADEVARUL FACUT DE VOI . DAR EI BANI DE LA NOI MARUNT IN FIECARE LUNA . NOI STIAM ASTA DE LA INCEPUT . VOI SINTETI MAI RAI DE CIT SECURISTI LUI CEASCA . VOI LUCRATI CU MAFIOTI BANCARI SI TRAITI DIN BANI PROSTILOR
ANONIM
15 Apr 2018

Nava pe care a fost Traian Băsescu a fost căpitan este acum în "Mălăiezia", iar Traian Băsescu, pe uscat, cultivă porumb , marinarii români rămânând doar cu Bricul Mircea care funcționează, și cu vânt ? Porumbul, cartoful, FBI și CIA sunt de la americani, ?
ANONIM
15 Apr 2018

Traian Băsescu mai zice că protocoalele dintre PG și SRI, ar fi precum alea dintre FBI , CIA și justiția americană , însă au mai scris și ăștia de aici, câte ceva, nefăcând doar copy-paste ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray