2020-02-21 15:15

BĂSESCU îl dă în JUDECATĂ pe DODON

 |  18:40
BĂSESCU îl dă în JUDECATĂ pe DODON

Traian Băsescu a luat decizia să îl dea în judecată pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce acesta din urmă i-a retras cetăţenia în mod ''arbitrar''. Confirmarea informaţiei vine chiar de la Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte al României. Cererea a fost depusă deja la Curtea Supremă.

Cererea de chemare în judecată este introdusă şi se repartizează în termen de 24 de ore completului de judecată, după care în timp de cinci zile de la repartizare ar trebui să fie emisă o decizie pe procedură, potrivit legislaţiei din Republica Moldova, a explicat Andrei Bivol. Preşedintele Republicii Moldova are calitatea de pârât în cererea de chemare în judecată înregistrată la Curtea Supremă de Justiţie.

Avocatul lui Traian Băsescu a precizat că, în Republica Moldova, acest demers este unul INEDIT.

''Este practic un dosar pionier, un leading în acest domeniu pentru că nu există în practica judiciară dosare de contestare a unui decret de retragere a cetăţeniei. Au existat dosare în care se constată refuzul de a acorda cetăţenia Republicii Moldova unor naţionali străini, dar în aceste dosare pârât nu este preşedintele, dar este comisia de oferire a cetăţeniei de pe lângă preşedinţie. În cazul dat, suntem într-o circumstanţă de anulare a unui decret prezideţial deja emis de retragere a cetăţeniei pentru care legea prevede în mod expres că acesta se atacă la Curtea Supremă de Justiţie'', a declarat pentru Mediafax Andrei Bivol.

Preşedintele moldovean Igor Dodon a semnat în primele zile ale lunii ianuarie decretul prin care fostului preşedinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26

In legatura cu acest articol...

DODON, obraznic la adresa lui IOHANNIS: „Să ne uităm fiecare în ograda lui”

DODON provoacă BUCUREȘTIUL: „Jumătate din teritoriul României este al Moldovei!”

Premierul Filip îl sfideaza pe DODON în cazul AMBASADORULUI la București

Ghimpu cântă placa lui Dodon: Băsescu nu a primit legal cetățenia moldovenească

Băsescu nu se lasă: O să mă judec cu Dodon pentru ca mi-a retras cetățenia Republicii Moldova

Decretul președintelui Dodon NU a fost anulat

Dodon a reușit să forțeze demiterea ministrului Apărării și promite „executarea” lui Băsescu în 2016
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine