2020-08-05 14:50

Băsescu şi Ungureanu au discutat despre recuperarea salariilor bugetarilor

 |  17:02
Băsescu şi Ungureanu au discutat despre recuperarea salariilor bugetarilor

Surse guvernamentale au dezvăluit că preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, la Palatul Cotroceni, unul dintre subiectele de discuţie fiind preconizata recuperare a salariilor pentru sectorul bugetar, dar şi posibilitatea de reducere a CAS.

"Preşedintele şi premierul s-au întâlnit, miercuri, la Controceni, iar unul dintre subiectele de discuţie a vizat recuperarea salariilor pentru bugetari. Cei doi au analizat însă şi dacă este posibilă o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, împreună cu această recuperare salarială", au informat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale nu au confirmat, dar nici nu au negat întrevederea.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

Cu două zile înainte, premierul Ungureanu afirmase că Guvernul analizează o posibilă reducere a contribuţiilor de asigurări sociale într-o marjă cuprinsă între 3-5%, "sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori", dacă situaţia economică internă şi externă va favoriza aplicarea unei astfel de măsuri.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz