2019-10-21 15:33

Bătaie la Catedrala Neamului, în ultima zi de pelerinaj. Oamenii s-au călcat în picioare

 |  13:22
Bătaie la Catedrala Neamului, în ultima zi de pelerinaj. Oamenii s-au călcat în picioare

Haos de nedescris joi, la Catedrala Mântuirii Neamului, sfinţită weekendul trecut de Patriarhul Daniel şi Patriarhul Bartolomeu, al Constantinopolului. Oamenii au rupt cordoanele jandarmilor și au forțat intrarea în Catedrală, de teamă că nu vor mai apuca să intre în clădire până la ora 15.00, atunci când Catedrala Mântuirii Neamului se va închide. Copii și bătrâni au fost prinși în mulțimea dezlănțuită.

Mai multe persoane au fost rănite, după ce au căzut pe scări şi au fost prinse de mulţimea care a forţat intrarea în Catedrala Mântuirii Neamului. La un moment dat, depăşiţi de situaţie, jandarmii au fost nevoiţi să blocheze intrarea în Catedrală. Totuşi, ca urmare a fluxului mare de persoane care doresc să viziteze biserica este posibil ca programul să fie prelungit puţin după ora 15.00.

Totuşi, de la ora 18.00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, va avea loc slujba de Priveghere în cinstea Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, oficiată de Patriarhul Daniel. Vineri, 30 noiembrie, cu prilejul sărbătorii Sf. Ap. Andrei, începând cu ora 9.30, tot în Catedrală va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-29Parerea ta...

Bă ANONIME!
30 Noi 2018

Ți-am mai SPUS...nu te mai lua de moaște! Că ei aleg să sărute moaștele în semn de respect pentru sfințenia oamenilor nevoitori încă din viață, proslăviți de Dumnezeu și DUPĂ prin ne-putrezire, frumos-mirosire - SEMN DE SFINȚENIE, e treaba lor! De lins poate vrei să le lingi tu...dar te REȚINE ceva (sau cineva...), poate ai face frumos, cine știe?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray