2019-10-23 18:28

Bătaie pe dosarul Mitingul Diasporei. Jandarmeria a SESIZAT DIICOT pentru infracțiuni împotriva ordinii constituționale

 |  14:01
Bătaie pe dosarul Mitingul Diasporei. Jandarmeria a SESIZAT DIICOT pentru infracțiuni împotriva ordinii constituționale

DIICOT a fost sesizat să cerceteze posibile infracțiuni împotriva ordinii constituționale la mitingul din 10 august, după ce alte trei dosare privind aceleaşi evenimente sunt în curs de cercetare la Secţia parchetelor militare din cadrul Parchetului General, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Jandarmeria a depus la DIICOT plângere penală în legătură cu evenimentele violente din 10 august. Plângerea a fost depusă marţi şi este în curs de cercetare.

Motivul plângerii, potrivit România TV, este art. 397 alin. 2 din Codul Penal, Acţiuni împotriva ordinii constituţionale.

Art. 397 alin. 2 Cod Penal

Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Marţi, Carmen Dan, ministrul de Interne, a anunţat în timpul dezbaterii moţiunii simple împotriva sa, că a sesizat DIICOT în legătură cu protestele din 10 august.

"Am depus la parchetul competent, la DIICOT, o acţiune prin care spunem toată înlănţuirea de fapte şi evenimente, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le solicită aceştia", a declarat ministrul Carmen Dan la moţiunea care va fi votată miercuri.

Surse judiciare citate de G4media.ro susţin că prin această mişcare a Ministerului de Interne se doreşte preluarea întregii cercetări la DIICOT, întrucât, în cazul constituirii unui dosar penal la DIICOT, procurorii acesti structuri vor centraliza toate dosarele deschise după violenţele din 10 august,pentru o cercetare unitară.

Până la sesizarea DIICOT, mai sunt trei dosare deschise privind violenţele de la mitingul diasporei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

ALOO
12 Sep 2018

jandarmeria va fi desfiintata.aceasta haita care apara un infractor periculos dragnea va fi istorie.dragnea nu reprezinta statul roman.acesti criminali aflati in libertate au omorat un om si au avut tentative de omor filmate.la puscarie cu voi dementilor.
CIUMA ROSIE
12 Sep 2018

cum e cu generalul GHITA de la jandamerie care a facut MASACRUL DE LA OTOTPENI.....este unchiul lui Sebastian Ghitza fugarul de la Belgrad....tovaras de ciordeala cu porcarul flausat DRAGNEA...criminalii poporului roman si teroristii din decembrie 1989 conduc si astazi jandarmeria prin tot felul de slugi si interpusi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray