2020-01-25 12:34

BBC: Peste 20.000 de oameni și-au luat rămas bun de la Regele MIHAI I, la București

 |  20:42
BBC: Peste 20.000 de oameni și-au luat rămas bun de la Regele MIHAI I, la București

Peste 20.000 de persoane şi-au luat rămas bun la Bucureşti de la Regele Mihai, funeralii naţionale având loc în România pentru fostul monarh, care a încetat din viaţă la 5 decembrie, la 96 de ani, scrie BBC, preluat de News.ro.

Televiziunea britanică a transmis imagini de la ceremonie, și notează că au fost prezenţi la Bucureşti mai mulţi reprezentanţi ai caselor regale din Europa, între care Prinţul Charles, dar şi fostul rege al Spaniei, Juan Carlos.

Regele Mihai este ţinut minte ca fiind cel care a decis în august 1944 să treacă de partea aliaţilor şi împotriva Germaniei, în al doilea război mondial, notează canalul britanic.

"Forţat să abdice de liderii comunişti, el şi-a trăit aproape întreaga viaţă în exil, în Elveţia", a mai scris sursa citată.

BBC subliniază că printre personalităţile prezente la funeralii s-au mai aflat fosta regină a Spaniei, Sofia, Regele Carl Gustaf al Suediei şi soţia sa, Regina Silvia, fosta regină a Greciei, Anne-Marie, Henri, Duce de Luxembourg, Prinţesa Astrid a Belgiei şi soţul ei, Prinţul Lorenz.

Publicaţia Daily Mail notează că Regele Mihai a fost condus de zeci de mii de români pe ultimul drum, "în tăcere şi în lacrimi".

"Clopotele au fost trase în întreaga ţară, iar un cor de preot a când în momentul în care sicriul a fost din Palatul Regal în Piaţa Palatului. Oamenii au scandat Regele Mihai, timp în care sicriul, precedat de garda de onoare şi preoţi ortodocşi, era dus într-un tanc spre catedrală", a scris Daily Mail.

Şi AFP, preluată de mai multe publicaţii, scrie despre funeraliile organizate pentru Regele Mihai, subliniind că mii de români, cu flori şi lumânări, şi-au luat rămas bun de la fostul monarh.

"Numeroşi români au mers în urma sicriului, scandând timid "Monarhia salvează România. De la anunţul decesului regeleui, în 5 decembrie, au fost multe omagii populare, care au demonstrat afecţiunea românilor pentru această figură respectată, pe un fond al discreditării masive a clasei politice naţionale", a scris sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-16Parerea ta...

CAMELIAN PROPINATIU
16 Dec 2017

Putina Europa se astepta ca Romania sa fie capabila de un ceremonial de calitate monarhica!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine