2020-07-15 21:40

Bercea Mondial, la DNA pentru audieri. Interlopul a adus cravata cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu

 |  13:34
Bercea Mondial, la DNA pentru audieri. Interlopul a adus cravata cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu

Anghel Sandu, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a fost adus joi la sediul Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este acuzat de trafic de influenţă. Interlopul a precizat că a adus cravata cu care l-a înregistrat pe Mircea Băsescu.

Fiind întrebat dacă a adus cravata cu care l-a înregistrat pe Mircea Băsescu și telefoanele mobile, Bercea Mondial a spus că „da”.

Şi avocatul familiei Bercea, Pavel Abraham, a ajuns la scurt timp la DNA, care a explicat că deocamdată au loc activități de urmărire penală. Avocatul a mai spus că va fi ascultat Bercea Mondial și fiica acestuia, Izaura, și se vor stabili obiectivele unei expertize a înregistrărilor care au fost făcute.

Izaura Anghel, fata lui Bercea Mondial, s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiată în dosarul în care a fost arestat Mircea Băsescu.

Ea a declarat că a venit în calitate de martor și că o să spună adevărul. Înainte de a intra în sediul DNA, Izaura Anghel vorbea la telefon şi le-a spus ulterior jurnaliștilor că o sunase tatăl ei.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare.

Această decizie a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca pe data de 27 iunie dosarul.

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv”, a precizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu a fost reţinut şi, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-26

In legatura cu acest articol...

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, audiată în dosarul lui Mircea Băsescu de trafic de influenţă

Probele video împotriva lui Mircea Băsescu, certificate de un specialist tehnic al DNA

Noi stenograme din dosarul în care este implicat Mircea Băsescu şi care ar surprinde momentul în care s-a încercat flagrantul

Parlamentul îi cere demisia lui Băsescu, SRI face lumină: Preşedintele nu a primit informări despre relaţia Bercea Mondial-Mircea Băsescu

Senatul îi cere demisia lui Băsescu. Reacţia preşedintelui: Îmi duc mandatul până în ultima zi! SRI nu m-a informat despre relaţia Mircea Băsescu - Anghel Sandu

Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

Curtea de Apel judecă contestaţia lui Mircea Băsescu la decizia TB privind arestul preventiv

Codruţa Kovesi a sesizat CSM şi CNA referitor la cazul Bercea-Mircea Băsescu

Cazul reţinerii lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Băsescu, în presa străină

Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

Înregistrări care arată că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 euro ca să intervină pentru Bercea Mondial

UPDATE. Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz