2019-12-08 18:19

Biblie incendiată de un român la Vatican

 |  19:12
Biblie incendiată de un român la Vatican

Un român a dat foc unei Biblii în Piaţa San Pietro din Roma, în timpul unei slujbe de canonizare oficiate, ieri, de Papa Benedict al XVI-lea, informează La Repubblica, în ediţia online.Românul a escaladat o balustradă şi a urcat într-o zonă interzisă, pe o latură a Basilicii San Pietro din Roma. Oamenii care asistau la o slujbă de canonizare a trei noi sfinţi oficiată de Papa Benedict au fost nevoiţi să vadă cum românul a dat foc unui exemplar al Bibliei.

Un cardinal a încercat să îl oprească pe român să escaladeze balustrada şi să incendieze Sfânta Scriptură, dar nu a reuşit. Românul, Iulian Jugărean, a fost imobilizat şi îndepărtat de autorităţi după aproape 30 de minute de la producerea incidentului.

Autorităţile de la Vatican anchetează incidentul, dar se pare că românul este un dezechilibrat psihic care a recurs la gesturi similare în trecut. Românul susţine că voia să transmită un apel pentru combaterea terorismului, el fiind arestat imediat după incident. „În timpul slujbei de canonizare, o persoană dezechilibrată psihic a reuşit să urce pe o anexă a Basilicii San Pietro, escaladând o balustradă. A rămas acolo circa 30 de minute, până la încheierea slujbei de canonizare. A atras atenţia asupra sa dând foc unei Biblii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. „Este clar că avem de-a face cu o persoană dezechilibrată psihic. După ce a fost audiat de agenţi ai Jandarmeriei de la Vatican şi de un funcţionar al Ambasadei României, a spus că avea de comunicat nişte mesaje lumii, în special despre combaterea terorismului”, precizează părintele Lombardi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639262-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray