2020-04-07 11:37

Bilanţ provizoriu: pagube de sute de milioane de euro în urma inundaţiilor

 |  19:51
Bilanţ provizoriu: pagube de sute de milioane de euro în urma inundaţiilor

Aproximativ1.033 de case vor trebui reconstruite în urma inundaţiilor din această vară, aanunţat, ieri, premierul Emil Boc, solicitând prefecţilor, într-ovideoconferinţă, să supravegheze modul de eliberare a autorizaţiilor, astfelîncât casele să fie construite în zone neinundabile.

ŞefulExecutivului a arătat că evaluarea pagubelor produse de inundaţii se apropie definal şi se conturează pagube de sute de milioane de euro. Boc a precizat căinundaţiile au produs pagube în 37 de judeţe, în special în Moldova, fiindafectate 6.979 de case, din care 5.946 au fost avariate, 182 distruse şi 851sunt în pericol de prăbuşire. Astfel, vor trebui reconstruite 1.033 de case.Premierul a arătat că Guvernul va furniza materialele pentru reconstrucţie, iarprefecţii trebuie să monitorizeze modul în care sunt eliberate noileautorizaţii de construcţie. Boc a solicitat ca autorizaţiile să fie eliberaterapid, iar casele să fie reconstruite în zone unde nu există pericol deinundaţii. Boc a mulţumit prefecţilor pentru modul în care au reacţionat lainundaţii pentru salvarea vieţilor şi diminuarea pagubelor, subliniind că, îngeneral, reacţia autorităţilor a fost una bună.

Datelecentralizate până în prezent de către autorităţi relevă că totalul pagubelorproduse de inundaţiile înregistrate în acest an depăşesc 400 milioane de euro,putând ajunge la aproximativ 450 milioane de euro, susţin surse ministeriale.

Dateletransmise în urmă cu o săptămână de Ministerului Dezvoltării Regionale şiTursimului indicau că pagubele produse de inundaţii sunt estimate laaproximativ 250 milioane de lei (circa 59 milioane de euro), în condiţiile încare 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prăbuşit, iar 31,4 km dedrumuri naţionale sunt deteriorate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-27Parerea ta...

MILYCA
19 Iul 2010

Iarasi un articol tendentios. Din moment ce premierul comunica date la zi ce rost mai au datele intermediare transmise de ministrul udrea?
OANAB
19 Iul 2010

d-na Udrea ajuta tara, ajuta sinistratii si tot este atacata....asa-i la romani, sa fie namol aruncat in oamenii buni si integrii.....ce locuitori slabi de inger avem...avem nevoie de mai multi oameni ca d-na Udrea ca sa ajungem o tara civilizata
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine