2019-12-06 05:44

Bilanţul tragediei nu se opreşte aici: 90 de victime sunt în stare critică

 |  11:43
Bilanţul tragediei nu se opreşte aici: 90 de victime sunt în stare critică

Între 80 şi 90 dintre victimele spitalizate ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală sunt în stare gravă sau critică, potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

La Spitalul de Arsi, 9 persoane sunt inca in stare critica, iar 13 sunt in stare ceva mai buna, dar medicii sunt inca rezervati, informeaza Digi24.

La Spitalul Militar sunt 12 persoane in terapie intensiva, una este intubata, iar cinci sunt in stare critica, fiind foarte atent monitorizate, au anuntat reprezentanti ai spitalului. Varsta persoanelor internate este intre 20 si 40 de ani. Ranitii au arsuri peste 50% din suprafata corpului. Desi se face tot ce se poate pentru ei, evolutia este imprevizibila, din cauza cailor respiratorii care sunt puternic afectate. Primele zile sunt foarte importante pentru cei aflati in aceasta situatie.

15 persoane sunt inca in stare foarte grava la Spitalul Floreasca. Desi au trecut de noaptea de sambata spre duminica, medicii sunt rezervati.

Un copil de 15 ani se afla in stare critica si alti doi in stare grava la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat duminica, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Raluca Alexandru.

"Avem cinci copii internati in total. Avem trei copii in reanimare, unul dintre acestia de 15 ani in stare critica care are pe 60% din suprafata corpului arsuri, este intubat. Doi sunt neintubati, dar sunt in stare grava - o fata si un baiat de 15, respectiv 16 ani. Mai este o fata pe sectie care prezinta arsuri pe 20% din suprafata corpului de 17 ani si inca o fata pe sectia de toxicologie. Cel in stare critica a fost adus sambata de la Spitalul Elias", a afirmat Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, patru dintre cei cinci pacienti minori raniti in urma incendiului izbucnit vineri seara la clubul Colectiv si internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu" prezinta arsuri.

Un numar de sapte pacienti internati la Spitalul Elias sunt in stare severa fiind intubati si ventilati mecanic, a declarat duminica, pentru AGERPRES, managerul institutiei medicale, Doina Dimulescu.

"Sunt sapte pacienti internati in Terapie Intensiva intubati si ventilati care sunt in stare destul de severa si al caror prognostic nu poate fi stabilit inca pana nu trec cateva zile bune sau chiar o saptamana. Mai sunt un pacient neintubat si alti pacienti in post-operator, trei neintubati intr-o stare acceptabila si alti trei pacienti in stare buna pe sectie. Problema sunt cei sapte pacienti intubati. Numarul celor in stare grava a crescut. Dupa ce au stat in salile de operatie noaptea trecuta si ieri toata ziua pentru ca aveau leziuni ale fetei si leziuni de cai aeriene superioare, au necesitat intubatie si ventilatie mecanica", a precizat Doina Dimulescu.

Potrivit acesteia, la Spitalul Elias sunt internati in total 15 persoane ranite in urma incendiului care a izbucnit vineri seara in Clubul Colectiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-01

In legatura cu acest articol...

Tragedia de la Club: încă doi morţi

Apelul unui medic de la Spitalul Colţea: Noi ce ne facem in cazul unei calamități cu 2000 de victime? Răspuns- Ne ia dracu pe toți!

Cine sunt proprietarii Clubului morţii
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray