2020-02-17 15:49

Blaga a prezentat statiul pregătirii pentru Spaţiul Schengen

 |  18:27
Blaga a prezentat statiul pregătirii pentru Spaţiul Schengen

Ministrul internelor,Vasile Blaga, a prezentat, la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg, dela sfârşitul săptămânii trecute, stadiul pregătirii României de aderare laSpaţiul Schengen în martie 2011 şi a semnat Declaraţia de intenţie privindaderarea la Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migraţie.

În primazi a Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, care a avut loc în perioada26-27 august, în Austria, ministrul Vasile Blaga a prezentat stadiul pregătiriiRomâniei de aderare la Spaţiul Schengen în martie 2011, se arată într-uncomunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor. De asemenea, în a douazi a conferinţei, ministrul Vasile Blaga s-a referit la cooperarea din zonabazinului Mării Negre, cu accent pe combaterea infracţionalităţii organizate şia migraţiei ilegale. În acest context, ministrul internelor a reiteratnecesitatea intensificării cooperării în aceste domenii, astfel încât statelesă facă faţă eficient noilor provocări.Totodată, Vasile Blaga a prezentat stadiul elaborării Strategiei Dunăriide către Comisia Europeană, subliniind importanţa proiectelor de colaborare îndomeniul afacerilor interne ca parte componentă a acestei strategii.

Referindu-sela iniţiativa Forumului Salzburg de elaborare a unei politici comune la niveleuropean privind creşterea siguranţei rutiere, ministrul Vasile Blaga a afirmatsprijinul României pentru un astfel de proiect, cu atât mai mult cu cât, anultrecut, accidentele rutiere care au avut loc pe teritoriul Uniunii Europenes-au soldat cu aproximativ 35.000 de morţi. La finalul reuniunii, ministrulVasile Blaga a semnat Declaraţia de intenţie privind aderarea la CentrulInternaţional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migraţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine