2020-04-05 10:19

Boagiu i-a demis pe directorii generali de la Autoritatea Rutieră Română şi Registrul Auto Român

 |  19:26

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a eliberat din funcţie vineripe directorul general al ARR, Iancu Crăciunoiu, şi pe directorul general alRAR, Daniel Patentaşu, din cauza lipsei de implicare a celor doi în efectuareacontroalelor eficiente pentru pentru asigurarea siguranţei traficului.

"Nu doar poliţia rutieră areresponsabilităţi în prevenirea accidentelor de circulaţie, ci şi autorităţilede reglementare şi control, ARR şi RAR în acest caz. Din statisticile poliţiei,accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implică transportul depasageri, ca urmare a defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Începând deazi vom avea în teren echipe de control ale RAR şi ARR împreună cu PoliţiaRomână, astfel încât activitatea de prevenire a accidentelor să fieintensificată. În afara controalelor în trafic, ARR va efectua controalezilnice şi la sediile operatorilor de transport rutier. Aceste măsuri trebuiesă sporească siguranţa pasagerilor conform standardelor europene referitoare latransportul rutier de persoane", a declarat într-un comunicat Anca Boagiu.

Atribuţiile de director general al ARR vor fi preluate temporar de cătreFlorian Coman Meluş, iar la conducerea RAR a fost numit, tot temporar, StancuSotir.

Aproximativ 40 de persoane au fost rănite, iar alte patru au murit,miercuri dimineaţă, la Tulcea, după ce un autobuz în care se aflau câteva zecide pasageri s-a răsturnat de pe un dig care face legătura cu zona industrială aoraşului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine