2020-04-05 20:14

Bogdan Licu a fost NUMIT în postul de adjunct al procurorului general

 |  19:05
Bogdan Licu a fost NUMIT în postul de adjunct al procurorului general

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Bogdan Licu în postul de adjunct al procurorului general, în pofida avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii, din cauza plagiatului și a apartenenței la masonerie.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete:

Decret pentru numirea în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Dimitrie-Bogdan Licu – pe o perioadă de 3 ani; Decret pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Maria Magdalena Militaru – pe o perioadă de 3 ani; Decret pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Mădălina Scarlat – pe o perioadă de 3 ani; Decret pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Oana Daniela Pâțu – pe o perioadă de 3 ani.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat miercuri dimineață în continuare pe Bogdan Licu pentru funcția de adjunct al Parchetului General, deși Consiliul Superior al Magistraturii l-a respins pe Licu, marți, din cauză că apartenența la masonerie și plagiatul au creat imaginea de ”persoană controversată”. 

Fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și fost membru al CSM, Licu a ocupat din mai 2016 funcția pentru care concurează și acum, iar în 2019 a fost procuror general interimar al României, pe fondul retragerii lui Augustin Lazăr.

D Bogdan Licu a fost acuzat în 2016 de către jurnalista Emilia Șercan că a plagiat în lucrarea de doctorat, „Corupția, risc major la adresa securității naționale”. La vremea aceea, Licu era prim-adjunct al procurorului general, iar Șercan l-a acuzat că a plagiat 200 de pagini din cele peste 400 ale lucrării coordonate de fostul vicepremier Gabriel Oprea. Licu susținuse teza de doctorat la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, instituție din subordinea SRI.

De atunci, Licu a făcut mai multe încercări în instanță de a bloca un verdict final în dosarul privind plagiatul, iar cazul a rămas nerezolvat până în prezent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine