2019-08-22 18:41

BOMBĂ. Dan Şova, CONDAMNAT DEFINITIV la trei ani de ÎNCHISOARE în dosarul CET Govora

 |  16:21
BOMBĂ. Dan Şova, CONDAMNAT DEFINITIV la trei ani de ÎNCHISOARE în dosarul CET Govora

Dan Şova a fost condamnat miercuri de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul CET Govora. Fotul senator este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Decizia este definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel decizia primei instanţe, care l-a condamnat pe Şova la trei ani de închisoare. Mai mult, instanţa a dispus interzicerea exercitării unor drepturi civile de către Dan Şova pe o perioadă de 2 ani după executarea închisorii.

De asemenea, fostul director al CET Govora Mihai Bălan a primit trei ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu un termen de supraveghere de patru ani.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. Anchetatorii mai susţin că Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvenţă lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite, în acelaşi cuantum, de către firma de avocatură. DNA preciza că, în perioada decembrie 2011 - decembrie 2012, societatea de avocaţi a emis lunar către CET Govora facturi pentru activităţile de asistenţă juridică prestate. În aceeaşi perioadă, senatorul a încasat de la societatea de avocaţi suma totală de 60.000 de euro. În cea de a doua perioadă contractuală, Dan Şova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro, indică procurorii. DNA menţionează că cea mai mare parte a banilor primiţi de Şova au fost orientaţi, în mod direct, către stingerea unei datorii provenite din cumpărarea de la fostul deputat Cristian Rizea a unui imobil situat în Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-20Parerea ta...

LEVST.
20 Iun 2018

"justitie" cu dedicatie...or se vrea sperierea lui ponta, deci condamnarea este dispusa de drago, or iohanis a gasit canalul prin care sa traga anumite fire, si "dedicatia" este chiar pentru drago cel mare, pentru ca maine e 'ziua lui"...
BELINO
21 Iun 2018

UNDE SINT TRASEILE AUTOSTRAZILOR IN TOATA TARA , TRASATE PE HARTA , DE TARTORUL MESIA DE LA TRANSPORTURI ????????? SI CE MAI IESEA PE STICLA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray