2020-02-18 12:11

BOMBĂ în justiție: Darius Vâlcov, VIZAT în alte cinci dosare penale

 |  18:22
BOMBĂ în justiție: Darius Vâlcov, VIZAT în alte cinci dosare penale

Conform unor documente și informații prezentate de jurnaliștii de la Newsweek, DNA a dispus, la finalul lunii trecute, disjungerea unor fapte din rechizitoriul lui Darius Vâlcov în cinci noi dosare: două au rămas la DNA, două au fost declinate la parchetele locale și unul la DIICOT.

Într-o speță care urmează să ajungă la Judecătoria Slatina, actualul consilier personal al premierului Viorica Dăncilă este acuzat că, în mandatul de primar, a obținut, prin folosirea funcției și prin persoane interpuse, mai multe terenuri care aparțineau Consiliului Local al orașului. Darius Vâlcov ar fi revândut terenurile la „prețuri avantajoase”.

DNA a decis, într-un dosar deschis în 2014, s-a dispus trimiterea în judecată a cinci persoane. Cea mai importantă este Darius Vâlcov, iar faptele incriminate vizează, în principal, decizii ale acestuia din perioda 2008 – 2012 în care a fost primar al Slatinei. Într-un dosar disjuns din urmărirea penală, Darius Vâlcov a fost condamnat, deja, în primă instanță la opt ani de închisoare.

Pe data de 28 ianuarie 2019 și pornind de la rechizitoriul mai sus menționat, Dănuț Volintiru, procuror șef de combatere a Corupției din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, a emis o ordonanță în care dispune disjungerea mai multor cauze, conform informațiilor Newsweek:

„... 1. Disjungerea cauzei și continuarea cercetării într-un alt dosar, la nivelul Secției de combatere a corupției, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene...

2. Disjungerea cauzei și continuarea cercetării într-un alt dosar, la nivelul Secției de combatere a corupției,.. cu privire la cele 12 contracte de finanțare care vizează reabilitări de spații verzi și/sau infrastructură de acces...

3. Disjungerea și declinarea competenței de soluțiii ale cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în vederea continuării cercetărillor cu privire la săvârșiriea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani...

4. Disjungerea și declinarea competenței de soluțioare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire a  funcției pentru favorizarea unor persoane... cuprivire la obținerea de către Darius Vâlcov, prin persoane interpuse, a unor suprafețe de teren situate pe raza municpiului Slatina, aparținând Consiliului Local Slatina în perioada în care acesta a deținut funcția de primar și beneficiind de vânzarea acestuia către alți beneficiind de prețuri avantajoase.

5 . Disjungerea și declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Teorism cu privire la săvârșirea infracțiunii de grup infracțional organizat, înșelăciune, delapidare”, arată DNA.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-14Parerea ta...

ANONIM
14 Feb 2019

Regimul comunist pana in 1989 a oprimat si schingiuit poporul roman cum nimeni pe lume nu a mai facut , dupa 1989 , in numele tranzitiei si al democratiei poporul este prigonit si supus disparitiei prin metode sadice , criminale de catre urmasii bolsevicilor comunisti ajutati de banditii internationali.
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
14 Feb 2019

jigodiile astea ar trebui sa dispara imediat din politica si orice fel de legatura cu banii publici
CIRC MAFIOT COMPLICI FAMIGLIA
14 Feb 2019

acum sa-i dati tiganului valcov Banca NAtionala ca sa se sature de ciordeala
ESCOBAR
14 Feb 2019

SINGURA SOLUTUE ; INPUSCAT IN CAP TIGANUL AURAR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine