2020-04-05 09:19

BREAKING NEWS. Două noi cazuri de CORONAVIRUS au fost confirmate în România. Unul dintre infectaţi e în stare gravă

 |  14:55
BREAKING NEWS. Două noi cazuri de CORONAVIRUS au fost confirmate în România. Unul dintre infectaţi e în stare gravă

Două noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate oficial în România, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre o femeie din Timiș și un bărbat din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia.

Femeia din Timișoara este în stare bună, în timp ce bărbatul din Maramureș este internat la terapie intensivă la Cluj, starea lui fiind mai gravă decât a femeii din Timiș.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre un bărbat din Maramureş, în vârstă de 45 de ani, care s-a întors în ţară pe 25 februarie fiind bolnav în Italia. Acesta a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic şi plecat acasă, apoi, când a ajuns în România, a fost internat la Secţia de boli infecţioase din Maramureş şi s-a făcut testarea. „Este transferat la Boli Infecţioase Cluj, astăzi ne vine confirmarea”, a spus Tătaru.

 Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara care a fost la Bergamo şi care a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie, pe 27 februarie a mers la medic, a fost izolată la domiciliu iar vineri a fost declarată pozitiv. „În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respratorie, astăzi e într-o stare mai bună” a mai declarat Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii. 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ambii pacienţi vor fi trataţi în centrele regionale unde se află în prezent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine