2020-07-05 05:07

CAB: Nicuşor Constantinescu se putea opera în ţară

 |  21:01
CAB: Nicuşor Constantinescu se putea opera în ţară

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit permisiunea de a se opera în SUA, chiar dacă sistemul românesc este dotat atât cu robotul medical necesar, cât şi cu medici de performanţă, arată Curtea de Apel Bucureşti (CAB), în motivarea deciziei din 18 iunie prin care i-a respins edilului constănţean cererea de revocare a măsurii controlului judiciar. Astfel, reţine instanţa, actele din SUA nu pot fi considerate autentice.

Potrivit motivării deciziei din 18 iunie, prin care Curtea de Apel Bucureşti i-a respins lui Nicuşor Constantinescu cererea de revocare a măsurii controlului judiciar, ”în mod paradoxal”, preşedintele CJ Constanţa a cerut, prin avocatul său, să se dispună, ”în mod radical”, revocarea măsurii de prevenţie. ”În faza urmăririi penale, inculpatului i-a fost acordată posibilitatea de a fi supus unei intervenţii chirurgicale nu în sistemul de sănătate românesc, care, de altfel, este dotat atât cu robotul medical, cât şi cu medici chirurgi de performanţă, ci în Statele Unite ale Americii, într-o clinică universitară, unde, încă din data de 12 aprilie 2014, a fost suspus unei (…), după cum rezultă din scrisorile medicale depuse la dosar. După această intervenţie chirurgicală efectuată în urmă cu aproximativ două luni, inculpatul nu s-a mai întors în România”, constată Judecătorul de Cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti.

Documente medicale neautentice

Conform documentului emis de instanţă, Nicuşor Constantinescu şi-a motivat absenţa din sala de judecată prin apariţia unor complicaţii postoperatorii care, în opinia judecătorului, nu sunt credibile. ”În dovedire, a depus înscrisuri, pe care Judecătorul de Cameră, examinându-le cu rezerva necesară, le apreciază ca fiind inapte şi insuficient credibile pentru a atesta existenţa, în mod real, şi nu simulat, a unei stări grave de sănătate postoperatorie, care-l situează pe acesta în imposibilitatea fizică de a se întoarce în ţară. Astfel, Judecătorul de Cameră preliminară constată că scrisorile medicale ample, unele nedatate, abundente în explicaţii, emise de către medicul chirurg american, în forma în care au fost prezentate de contestatorul-inculpat, fără să poarte sigla unităţii spitaliceşti şi parafa medicului semnatar, care, în mod obligatoriu, poartă un cod, nu pot fi considerate documente autentice, cu atât mai mult probe în dovedirea unei stări de fapt”, se precizează în motivarea instanţei.

Fotografii regizate

Mai mult, Judecătorul de Cameră preliminară arată că preşedintele CJ Constanţa a mai depus la dosar ”un set de fotografii regizate”, din care se poate constata că nu se află internat într-un spital, ci într-o cameră privată. ”Acest set de fotografii, înfăţişându-l pe contestatorul-inculpat cu un cateter abdominal şi ţinând în mână ziare pentru a se putea citi data şi ţara în care acesta se află, constituie o modalitate absolut improprie în dovedirea unei împrejurări care se doreşte a fi serioasă”, subliniază magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti. În 18 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia lui Nicuşor Constantinescu faţă de legalitatea şi temeinicia controlului judiciar dispus în cazul său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-10Parerea ta...

MATAKE (MACELARIU)
11 Iul 2014

DOMNE, PENTRU O SUMĂ MODICĂ, DOI POLI, ÎL HOPERAM IO DĂ AMIGDALINTÎ LA CEREBIEL; ÎI FĂCEAM O RĂZECȚÎIE (SIC!) A CAPAȚÎNII DI TĂTÎ FRUMUȘĂȚEA.
BINE-NTELES,
14 Iul 2014

ca putea fi operat SI IN TARA! Avem medici exceptionali, chiar daca-s platiti mizerabil, si lucreaza sub presiunea unor sefi tembeli si in conditii de Ev.Mediu! Putea sa dea o raita pe la turci, la Viena - daca-i mirosea URAT romaneste! Da', astea-s fite si explozii din partea unuia (sau altora), carora nu le mai pica bine cand sunt urmariti romaneste, eventual chelfaniti - decat cand FURA, ELUDEAZA LEGEA, si implicit - pe romani! Cine s-a crezut asta, ca sa sfideze Curtea de Conturi?! Trebuie sa se transforme jurnalistii, in ADEVARATI JURNALISTI DE INVESTIGATIE, sa-si i-a aparatori fizici (body-guarzi) si/sau avocati (juristi de meserie), ca sa-i DOVEDEASCA p-astia?! Inimaginabil, dom'le!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz