2020-02-19 18:04

Caledarul protestelor nu se schimbă din cauza jocurilor politice. Primăria Capitalei nu a primit nici o cerere pentru mitingul poliţiştilor din 7 octombrie. Singurele aprobate sunt ale BNS şi sindicatelor din educaţie

 |  18:44

Mitingul din 7 octombrie, din faţa PalatuluiCotroceni, anunţat încă de vineri de liderul „Cartel Alfa“, Bogdan Hossu, esteîn coadă de peşte. Până ieri, la ora închiderii ediţiei, nici un lider al „CarteluluiAlfa“ sau al sindicatelor din cadrul acestei confederaţii nu depusese vreocerere la Primăria Capitalei pentru aprobarea manifestaţiei. Singurelemitinguri aprobate până acum de Sorin Oprescu, cu avizul Comisiei Tehnice deCirculaţie, sunt ale BNS, de astăzi, şi sindicatelor din educaţie, de pe 5octombrie, în faţa Palatului Cotroceni.

Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul PrimărieiMunicipiului Bucureşti urmează să se întrunească astăzi într-una dintre celedouă şedinţe săptămânale (lunea şi miercurea). Teoretic, cererile pentruaprobarea unor manifestaţii sau marşuri de protest ar fi trebuit depuse până ieri.Cu toate acestea, deşi au anunţat încă de vineri, liderii sindicali dinconfederaţia „Cartel Alfa“ nu au înaintat nici o solicitare, până la aceastăoră, către Primăria Capitalei pentru aprobarea unui miting, în ziua de 7octombrie, în faţa Palatului Cotroceni.

Contactaţi telefonic, şi vicepreşedintele „Cartel Alfa“,Romulus Niţă, şi preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şiPersonalului Contractual, Marin Gruia, au spus acelaşi lucru, respectiv că nus-a depus încă nici o cerere. Romulus Niţă ne-a precizat că, deocamdată, se stabilescdetalii organizatorice şi se lucrează la programul de desfăşurare a mitingului.

Mitingul sindicatele din Educaţie,pe 5 octombrie în faţa Cotrocenilor

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Capitalei, nu a fost depusă spre aprobare nici o cerere de cătresindicate privind aprobarea unui miting în ziua de 7 octombrie 2010 în zonaPalatului Cotroceni. Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“ şi Federaţia Educaţiei Naţionale audepus o cerere pentru organizarea unei manifestaţii de protest în faţaPalatului Cotroceni în data de 5 octombrie, între orele 12.30 şi 14.00, cerereaprobată azi, 27 septembrie, de către Comisia din cadrul Primăriei MunicipiuluiBucureşti prin protocolul nr.944572/3401/6/27.09.2010.

Comisia Tehnică de Circulaţie se întruneşte în fiecare zi de luni şi miercuri sau în oricare altă zi atunci cândeste vorba despre situaţii extraordinare. Comisia este formată din secretarul general alPrimăriei Municipiului Bucureşti şi câte un reprezentant al Poliţiei Rutiere,Poliţiei Române, Jandarmeriei, Direcţiei Venituri şi Direcţiei deAdministraţie Publică din cadrul PMB,Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement.Comisia da aprobări conform Legii 60/1991 care reglementează organizareamanifestaţiilor publice. Dacă manifestarea se încadrează în criteriilestabilite de lege, aceasta va fi propusă de către Comisie primarului general,acesta fiind cel care aprobă. Organizatorii trebuie să prezinte Comisiei oscrisoare în care se descriu ziua, ora, locul, numărul de participanţi, planul zonei etc. În urma avizului comisiei,organizatorul trebuie să obţină şi alte aprobări, în funcţie de specificulevenimentului pentru care solicită aprobare (Comisia de Circulaţie, Direcţia deUtilităţi Publice etc). În cazul mitingurilor, conform legii, organizatorii auobligaţia de a informa Comisia din cadrul Primăriei Capitalei, aceasta neavândautoritatea de a aproba sau de a respinge cererea.

Sorin Oprescu cere protestatarilor să respecte ordinea oraşului

Primarul general Sorin Oprescu şi-a menţinut poziţiafaţă de mitingul de vineri, din faţa Palatului Cotroceni, aşa cum şi-aexprimat-o chiar atunci - marşul sindicaliştilor a fost unul spontan şi este înlimitele legii. Sorin Oprescu a menţionat, ieri, că organizatorii acelui mitingşi marş spontan l-au anunţat despre intenţia de a pleca din Piaţa Victorieispre Palatul Cotroceni şi i-au promis că nu vor staţiona în faţa instituţieiprezidenţiale, ci doar vor depune o petiţie. Primarul general Sorin Oprescu adeclarat, tot ieri, că nu poate opri un marş spontan, însă le poate cereorganizatorilor să respecte ordinea oraşului, ceea ce a şi făcut. Acelaşi apell-a lansat şi la adresa celor care au depus cereri de aprobare a unor mitinguripentru următoarea perioadă.

Marin Gruia: Lucrăm la programul protestelor care încep pe 7 octombrie

SindicaliştiiSNPPC au cerut public, ieri, ca preşedintele şi premierul să-şi dea demisia deonoare aşa cum a fost constrâns să facă ministrul Vasile Blaga şi au precizatcă din 7 octombrie ar putea începe proteste pe termen nelimitat, până cândTraian Băsescu şi Emil Boc îşi prezintă demisiile. "Le cerem să facă aşacum a făcut Blaga, deşi cred că lui i s-a cerut, nu cred că a fost un gestfăcut de bunăvoie", a declarat Marin Gruia, preşedintele SNPPC. El aprecizat că, în cursul acestei săptămâni, confederaţiile sindicale vor stabiliun calendar comun de proteste care ar putea începe pe 7 octombrie şi pentrucare se va cere un termen nelimitat pentru a protesta, până când premierul şipreşedintele îşi vor prezenta demisiile. "Dacă preşedintele nu mai arenevoie de Ministerul de Interne, şi noi vrem să renunţăm la el ca preşedinte. Nicinoi nu mai avem nevoie de el şi vrem să renunţăm. Dacă dumneavoastră nu ne maivreţi, nici noi nu vă mai vrem", i-a transmis liderul SNPPC preşedinteluiTraian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

TEODOR
28 Sep 2010

Nu cred ca Oprescu le cere prea mult demonstrantilor.Este un apel facut de un om profund responsabil si constient ca lucrurile pot lua o intorsatura neplacuta.dar fiecare cu misiunea lui:demonstrantii cu protestele,iar Oprescu cu grija fata de Bucuresti si oamenii sai!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine