2020-02-17 15:12

Canicula a ucis şapte persoane în Constanţa în ultimele trei zile

 |  17:55
Canicula a ucis şapte persoane în Constanţa în ultimele trei zile

Şaptepersoane şi-au pierdut viaţa, în ultimele trei zile, la Spitalul Judeţean dinConstanţa, unde au ajuns cu sindrom hipertermic, după ce, cel mai probabil,s-au expus la soare la ore nepotrivite sau au lucrat într-un mediu cutemperaturi extrem de ridicate.

Potrivitdirectorului Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, înperioada 6-9 august, 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă alSpitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu sindrom hipertermic, cutemperaturi de peste 40 de grade. Conform sursei citate, şapte dintre acestepersoane au murit în unitatea medicală. "Majoritatea persoanelor decedateaveau vârste de 60-75 de ani şi aveau şi afecţiuni asociate, dar au fost şidouă cazuri la bărbaţi tineri, de 38 de ani, respectiv, 31 de ani, care lucrauîn condiţii de temperaturi foarte înalte", a declarat Constantin Dina.

InspectoratulTeritorial de Muncă (ITM) din Constanţa a deschis o anchetă în cazul celor doibărbaţi care au murit după ce li s-a făcut rău, din cauza căldurii, la locul demuncă, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit ITM Constanţa, primul decesa avut loc vineri, pe şantierul de construcţii de pe AutostradaConstanţa-Cernavodă din zona localităţii Ciocârlia. În timp ce lucra lacofrarea unui canal, lui Vasile Gheorghe, de 38 de ani, i s-a făcut rău, iarcolegii de lucru au anunţat salvarea. Deşi a fost transportat imediat laspital, bărbatul a decedat după câteva ore. Al doilea incident a avut locsâmbătă, la un restaurant din staţiunea Mamaia. În jurul orei 15.30, IoanVădrăgan, ajutor de bucătar, şi-a anunţat şeful că vrea să plece acasă deoarecenu se simte bine. Colegii de lucru au anunţat salvarea, care l-a transportat deurgenţă la spital, dar în cursul nopţii bărbatul a decedat. Inspectorii ITM aumers la locurile de muncă ale celor doi angajaţi pentru a stabili împrejurărileîn care s-au înregistrat cele două decese.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine