2020-05-31 14:14

Captură de bunuri contrafăcute, în valoare de 500.000 de lei, la Vama Giurgiu

 |  13:10
Captură de bunuri contrafăcute, în valoare de 500.000 de lei, la Vama Giurgiu

Peste 2.400 de articole de încălţăminte şi parfumuri – toate, presupus a fi contrafăcute – au fost confiscate de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu. Bunurile erau ascunse în două autocare şi aparţineau unor cetăţeni turci.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentele pentru bagaje a două autocare, cantitatea totală de 2.409 articole de încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci cu vârste de 33, respectiv 39 de ani. Aceștia au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 472.050 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine