2020-08-07 01:36

Carmen Adamescu, fosta soţie a lui Dan Adamescu, REŢINUTĂ într-un dosar de delapidare şi evaziune fiscală

 |  16:38
Carmen Adamescu, fosta soţie a lui Dan Adamescu, REŢINUTĂ într-un dosar de delapidare şi evaziune fiscală

Carmen Adamescu, fosta soţie a lui Dan Adamescu, a fost reţinută într-un dosar de delapidare şi evaziune fiscală instrumentat de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice. Poliţiştii au efectuat, miercuri, şapte percheziţii în Bucureşti la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare şi evaziune fiscală. Suspecţii au funcţii de conducere în cadrul unei societăţi comerciale şi ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari. Surse judiciare spun că firmele erau controlate de fosta soţie a lui Dan Adamescu, una dintre percheziţii având loc la locuinţa acesteia.

Carmen Adamescu a fost reţinută miercuri după ce a fost audiată câteva ore în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunţă Poliţia Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnaţi.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operaţiunilor economice fictive. Surse judiciare spun că firmele erau controlate de fosta soţie a lui Dan Adamescu, una dintre percheziţii având loc la locuinţa acesteia.

Persoanele implicate au fost duse pentru audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-10Parerea ta...

ANONIM
10 Oct 2018

DAR FIRMELE DE PAZA CARE PRACTICA "PARCANGEALA" ILEGALA PE DOMENIUL PUBLIC ORI PRIN CURTILE STATULUI ORI ALE FIRMELOR CU GRADE MARI ORI /SI POLITICIENI CARE AU JEFUIT ROMANIA??? PROXENETISMUL SI CORUPTIA DE AICI NU SE VEDE? UMILITOR PENTRU ANUMITE UNIFORME CARE SUNT COMPLICI ORI BENEFICIARI AI ACESTOR BANI NEGRII! LA CE MAI SUNT PENSIONATI CU 10-20 DE NI MAI DEVREME???
RASPLATA PRIN INDEMNIZATII SPE
10 Oct 2018

CUM A INCEPUT SA SE IMBOGATEASC DORIN COCOS? CUM A "URCAT" ELENA UDREA? OARE NU PE BANII FURATI PRIN S.S. DALLI din parcare??? Ori pe n Case din MIHAILEANU 4? CE AU FACUT PROCURORII, JUDECATORII SI GENERALII CU INDEMNIZATII SPECIALE NESIMTITE???
REALITATE CU COMPLICITATI
10 Oct 2018

PRIN SC MEGA CONSTRUCT ADAMESCU SI-A CASTIGAT DREPTUL SA FURE! LA JAFUL FACUT ANI DE ZILE LA FOSTUL IPIU (SRI) A FOST GIRAT SI DE CEL DE LA TURISM SI DE BASESCU SI DE UNII JUDECATORI VREMELNICI SECRETARI DE STAT PE LA ARMATA SI DE UNII FACUTI GENERALI DREPT "CONTRIBUTIE PT MERITE DEOSEBITE"....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz