2019-10-16 17:34

Carmen Dan: Nu toţi BUGETARII din România se pot încadra pe grilă

 |  13:59
Carmen Dan: Nu toţi BUGETARII din România se pot încadra pe grilă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat joi că sindicaliştii din cadrul Poliţiei Române trebuie să conştientizeze că este important să existe un echilibru între măririle salariale şi asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării în cât mai bune condiţii a activităţii.

"Cred că trebuie să fim conştienţi că nu toţi bugetarii din România se pot încadra pe grilă şi că avem această Lege a salarizării care funcţionează şi care a adus multe lucruri bune în sistemul public din România. Pe de altă parte, îmi doresc să fim de acord cu toţii că în anul care a trecut şi în primul an de guvernare s-au făcut multe lucruri bune şi pentru poliţişti. Vorbim de o majorare salarială de 10% în toamnă, de încă o creştere salarială de patru, cinci procente în ianuarie şi de alte sporuri pentru 28.000 de mii de poliţişti", a declarat Carmen Dan, joi, la Cercul Militar Naţional, întrebată care este mesajul său faţă de angajaţii din Poliţia Română care au anunţat un marş sindical de protest în Capitală la sfârşitul acestei săptămâni.

Ministrul a adăugat că poliţiştii sunt singurii din sistemul public care beneficiază de plata orelor suplimentare, potrivit Agerpres.

"Acest lucru înseamnă un efort însemnat pentru bugetul de stat, plata orelor suplimentare în MAI nu s-a efectuat de nouă ani de zile, este încă o realizare. Pe de altă parte, îmi doresc tare mult ca atât poliţiştii, cât şi reprezentanţii lor la nivel de sindicat să conştientizeze că este important să existe un echilibru şi că noi suntem preocupaţi şi de celelalte aspecte care ţin, până la urmă, de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale poliţiştilor, de dotare, de echipamente, de mijloace de intervenţie, de reabilitare sedii. Şi acestea sunt în preocuparea conducerii ministerului şi trebuie să ne îngrijim ca şi aceste lucruri să se întâmple aşa cum ne-am asumat", a mai declarat Carmen Dan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray