2019-10-17 11:15

Carmen Dan, REACȚIE de ultim moment: Jandarmii - îndreptăţiţi să depună sesizare la DIICOT

 |  15:27
Carmen Dan, REACȚIE de ultim moment: Jandarmii - îndreptăţiţi să depună sesizare la DIICOT

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că jandarmii au fost îndreptăţiţi să depună acea sesizare la Parchet în cazul evenimentelor din 10 august, deoarece au avut un rol determinant în gestionarea acestora.

"Jandarmeria a depus într-adevăr o sesizare în care a expus o serie de date şi fapte rezultate în urma analizelor care s-au făcut la nivelul Jandarmeriei Române şi cred că sunt îndreptăţiţi să facă lucrul acesta, pentru că ei sunt până la urmă cei care au avut un rol important şi determinant în gestionarea evenimentelor de la 10 august", a spus Carmen Dan, după ceremonia de celebrare a Zilei Pompierilor.

Ministrul este de părere că fiecare are dreptul să depună o sesizare sau plângere către parchetul competent, dacă sunt motive întemeiate.

"Este mai degrabă un proces-verbal, aşa cum aveau de altfel datoria să facă, depus către organul competent de Parchet. De aici încolo cred că mult mai mult poate să comunice chiar parchetul sesizat. Au depus un înscris care semnalează anumite aspecte, numiţi-l sesizare, numiţi-l proces-verbal, este un înscris care a fost înregistrat la DIICOT", a mai spus Carmen Dan.

Biroul de presă al DIICOT a transmis miercuri AGERPRES că Jandarmeria a depus o sesizare pe art. 397, alin. 2 Cod penal, în legătură cu evenimentele din 10 august.

Art. 397 - Acţiuni împotriva ordinii constituţionale - stipulează la alin. (2): "Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".

Marţi, ministrul Carmen Dan a anunţat că a depus la DIICOT "o acţiune" prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august şi a cerut Parchetului să facă toate verificările necesare în acest caz. ''Am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare", a declarat ministrul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-13Parerea ta...

PESEDISTILOR
13 Sep 2018

IDIOATA NU SCAPA DE PUSCARIE CA SI TILHAREL
NEGRO
13 Sep 2018

Tovarasa secretara de scoala generala, razboiul gealatilor dumitale impotriva poporului roman te va costa. Atat pe dumitale, in calitate de penibila marioneta, cat si pe sforarul care te manevreaza atat de prost. Oamenii au venit neinarmati, cu sotiile lor si copiii, iar elementele turbulente erau cunoscute de gealatii jandarmeriei, fiind remarcate printre ei si fostele garzi de corp interlope ale lui Dragnea de la Teleorman. Ati vrut sa faceti o demonstratie de forta celor care va desfid manariile (in loc sa guvernati Tara!) si sa scoateti oaresce capital politic. Nu v-a mers. N-o sa scapati nici cu amnistia clocita indelung de Talharel Toader, sub atenta indrumare a lui Florin Iordache absolvent cu numele al Facultatii de Drept din Craiova (anul 2000, dar nimeni nu l-a vazut pe coridoarele facutatii, decat uneori, cand trecea in carnet notele false, alteori trimitand pe altcineva cu carnetul) si pe marele Eugen Nicolicea, absolvent de drept la marea universitate desfiintata intre timp de pe ruinele statiunii Baile Herculane si a omului cu fruntea ingusta, la fel absolvent al unei scoli particulare, Serban Nicolae. De ce ati adus in Piata Fantoma Alba cu gealatii antitero? Ati vrut sa ne aplicati corectia pe care o merita doar teroristii? Pai voi sunteti aceia. Si veti plati pentru asta. Multe generatii amintindu-si aceasta infamie vor scuipa indelung cu naduf pe mormintele voastre, caci numai asta meritati!
Doresc sa comentezCITESTE SI...

Limba română, de la rugăciune la contract Astăzi, constatăm cu tristețe că, încet-încet, limba română dispare. Și descoperi acest aspect atunci când deschizi dicționarul, unde majoritatea cuvintelor românești sunt trecute ca provenind din slavonă, greacă, turcă, bulgară, franceză sau germane, dar nu din dacă (tracă), limba maternă a noastră și limba matcă a statelor europene
03 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray