2020-02-16 22:01

Carnetul de conducere poate fi luat numai după absolvirea a opt clase. Comisia Juridică din Senat a avizat studiile minime pentru şofat

 |  19:13
Carnetul de conducere poate fi luat numai după absolvirea a opt clase. Comisia Juridică din Senat a avizat studiile minime pentru şofat

Membrii Comisiei Juridice din Senatul României au aprobat, în şedinţa deieri, iniţiativa legislativă a senatorului UDMR Fekete Andras Levente, princare se vizează introducerea în lege a obligativităţii absolvirii a opt clasepentru a putea susţine examenul în vederea obţinerii permisului de conducere.

Propunerea, avizată ieri, vizează modificarea Ordonanţei de Urgenţă aGuvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, înprezent, legislaţia prevede că persoanele care solicită prezentarea la examenpentru obţinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii orisubcategorii ale acestuia trebuie să îndeplinească doar condiţiile de vârstă,să fie apte din punct de vedere medical şi să facă dovada pregătirii teoreticeşi practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate.

Iniţiatorulproiectului de act normativ, Fekete Andras Levente, a declarat, în timpuldezbaterilor, că un număr de 27 de persoane au fost identificate în judeţulSălaj că au obţinut permisul de conducere fraudulos, fără să ştie să citeascăşi să scrie, ajutaţi de persoane care ştiau legislaţia. "La ora actuală,te duci la medic, ai o fişă medicală, te duci la instructorul auto, înveţi săconduci cât de cât şi după aceea nu te mai întreabă nimeni dacă şti să citeşti,dacă şti să scrii. Poţi să fii şi analfabet şi poţi obţine prin diferite metodefrauduloase carnet de conducere", a spus senatorul Uniunii. Fekete AndrasLevente a spus că o astfel de reglementare figurează în legislaţia mai multorstate europene şi nu contravine nici unei norme europene. Potrivit acestuia,introducerea unei astfel de restricţii la obţinerea permisului de conducerefavorizează şcolarizarea şi descurajează abandonul şcolar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine