2020-01-24 12:22

Cătălin Ioniţă, la DNA după DEMISIA din fruntea Poliţiei Române: Am fost chemat în calitate de SUSPECT

 |  12:11
Cătălin Ioniţă, la DNA după DEMISIA din fruntea Poliţiei Române: Am fost chemat în calitate de SUSPECT

Chestorul Cătălin Ioniţă s-a prezentat la DNA, miercuri, la o zi de la demisia sa de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). El a spus, la sosirea la DNA, că a fost citat în calitate de suspect într-un dosar, susţinând că va lupta "până în pânzele albe" pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

"Am fost citat în 18 iunie pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar. Am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea Ministerului de Interne şi a Poliţiei Române. Demisia mea este un gest de demnitate şi onoare", a declarat Cătălin Ioniţă.

El a spus că nu îşi face probleme pentru că este nevinovat, cariera sa fiind "impecabilă".

"Cariera mea este impecabilă şi voi merge până în pânzele albe să îmi dovedesc nevinovăţia. (...) Nu există nicio abatere a mea de la lege şi de la morală şi voi demonstra acest lucru. Dincolo de suprinderea pe care o am, am determinarea să clarific aceste aspecte", a mai spus fostul şef al Poliţiei Române.

El a adăugat că va da detalii după discuţia cu procurorii DNA.

Cătălin Ioniţă a fost înlocuit marţi de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunând că Ioniţă a cerut a cerut ministrului Carmen Dan să fie schimbat din funcţie, invocând motive persoane. Ioniţă va fi înlocuit cu şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda.

Cătălin Ioniţă a fost împuternicit pentru şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române în 17 ianuarie, când l-a înlocuit pe Bogdan Despescu, demis în urma scandalului izbucnit după arestarea poliţitului Eugen Stan, cercetat după ce a agresat sexual mai mulţi copii.

Ioniţă a fost numit la propunerea ministrului Carmen Dan, situaţie care a provocat un conflict cu premierul de atunci Mihai Tudose.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray